Institucions Penitenciàries denega a Sànchez (ANC) el trasllat a una presó catalana

Jordi Sànchez, ANC
EUROPA PRESS
Actualizado 17/11/2017 18:48:53 CET

BARCELONA, 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

Institucions Penitenciàries ha denegat al president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, el trasllat a la presó catalana de Quatre Camins, de La Roca del Vallès (Barcelona), que els seus advocats havien sol·licitat.

En una resolució a la qual ha tingut accés Europa Press, el secretari general d'Institucions Penitenciàries argumenta que el seu empresonament a la presó d'Estremera, a Madrid, "facilita, tenint en compte el seu recent ingrés, les pràctiques de totes les diligències" que puga acordar l'Audiència Nacional, que l'investiga per un presumpte delicte de rebel·lió.

La resolució, signada pel secretari general d'Institucions Penitenciàries i sotsdirector general de tractament i gestió penitenciària, respon els advocats que el fet d'estar ingressat a la presó madrilenya no impedeix el "dret a les comunicacions de l'intern ni el dret a la defensa".

La defensa del president de l'ANC havia reclamat a Institucions Penitenciàries el canvi a la presó de Quatre Camins argumentant l'arrelament familiar de Sànchez, la proximitat amb el seu advocat i la seua disposició a acudir a totes les crides judicials.

Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, romanen a la presó provisional per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, que dies després va decretar també l'ingrés del vicepresident del Govern destituït, Oriol Junqueras, i de diversos exconsellers pel procés independentista.

colaboracio