Publicado 08/04/2021 12:14CET

Interceptat a Alcoi el conductor d'un camió de gran tonatge que multiplicava per cinc la taxa d'alcohol permesa

La Guàrdia Civil investiga un camioner que multiplicava per 5 la taxa d'alcohol permesa
GUARDIA CIVIL ALICANTE

   ALACANT, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

   L'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil d'Alcoi (Alacant) ha interceptat en un control al conductor d'un camió de 40 tones, que transportava vegetals des de Múrcia a Suècia i que multiplicava per cinc la taxa d'alcohol permesa.

   El conductor, de 41 anys, s'enfronta a una retirada del permís de conduir d'un a quatre anys i a una pena de presó d'entre tres i sis mesos.

   Els efectius es van adonar de la situació en observar la conducció erràtica del vehicle quan es trobaven en un dispositiu en l'autovia A-7 al seu pas per la localitat alacantina, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

   En concret, el camió és un vehicle pesat amb cap tractora i remolc d'unes 40 tones aproximadament, que transportava vegetals i que realitzava una ruta des de Múrcia a Suècia.

   Una vegada es va donar l'alt al vehicle i després de les pertinents comprovacions, els agents van constatar la taxa d'alcohol del conductor, que era de 0.83 mg/l en la primera prova i de 0.86 mg/l en la segona. Açò suposa una quantitat molt per damunt de la permesa, ja que el màxim permès per als conductors professionals és de 0.15 mg/l.

   Per tot açò, es va procedir a la immobilització del vehicle i a la imputació d'un delicte al conductor per conduir sota els efectes de l'alcohol i per superar la taxa de 0.60 mg/l, la qual cosa porta aparellada una pena de tres a sis mesos de presó o multa de 6 a 12 mesos o treballs en benefici de la comunitat de 31 a 100 dies.

   Així mateix, els agents van confirmar a l'home que l'acció suposava la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotor per temps superior d'un fins a quatre anys.

Contador
colaboracio