Investigades 62 persones a València, Alacant i altres nou províncies per cobraments indeguts de pensions

Publicado 17/11/2017 18:36:50CET

El defraudat ascendeix a quasi dos milions d'euros i l'operatiu se salda amb 19 implicats

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA/VALÈNCIA, 17 Nov. (OTR/PRESS) -

Agents de la Policia Nacional han dut a terme a nivell nacional l''Operació Libitina', dirigida contra el cobrament indegut de pensions de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS). L'operatiu s'ha saldat amb 19 persones implicades de 62 investigades i quasi dos milions d'euros defraudats en 11 províncies, entre elles València i Alacant.

Les investigacions van començar a principis d'enguany mitjançant el requeriment d'actuació a la Secció d'Investigació de la Seguretat Social per part de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, amb la informació obtinguda de les entitats financeres a requeriment de la Tresoreria General la Seguretat Social en la seua condició de pagador, en haver detectat diversos casos en els quals seguia abonant-se les mensualitats de la prestació a persones mortes.

Els seus actuals perceptors, mitjançant la simulació o falsejament de la vivència de les persones mortes, "seguien beneficiant-se d'esta ajuda econòmica", destaca la Policia Nacional en un comunicat.

Una vegada confirmada l'existència d'estes irregularitats delictives, per part de la Secció d'Investigació de la Seguretat Social es va coordinar un dispositiu policial que englobava a les províncies d'Alacant, Almeria, Cantàbria, Còrdova, Las Palmas, Lleida, Lugo, Madrid, Màlaga, Pontevedra i València, que va culminar amb la implicació dels investigats per delictes de frau de prestacions, estafa i falsedats documentals.

Així, s'han revisat 27 expedients i 62 persones han sigut investigades, de les quals van resultar implicades 19 d'elles pel frau de 1.932.211,2 euros a l'Institut Nacional de la Seguretat Social. Els responsables del delicte han resultat ser familiars de les persones mortes, sent estos principalment germans, fills i nebots.

colaboracio