Publicado 06/10/2022 12:18

Iran avisa la UE enfront de "mesures precipitades" després dels advertiments del bloc per la mort de Mahsa Amini

Archivo - El ministre d'Exteriors d'Iran
-/Russian Foreign Ministry/dpa - Archivo

   BRUSSEL·LES, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Iran ha avisat la Unió Europea davant "mesures precipitades" per la mort de Masha Amini mentre estava custodiada per la policia, després que l'Alt Representant de Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, reclamara a Teheran explicacions per la mort de la jove i que cesse la repressió violenta de les manifestacions desencadenades per la seua defunció.

   En un contacte telefònic a última hora d'ahir amb el ministre d'Exteriors iranià, el cap de la diplomàcia europea va demanar a les autoritats iranianes que assumisquen responsabilitats per la mort d'Amini, que cesse la violència contra els manifestants que protesten en els carrers de l'Iran i que posen en llibertat els detinguts.

   "S'ha de permetre el dret a protestar i el lliure flux d'informació. La UE està considerant totes les opcions", afirma Borrell en un missatge en xarxes socials, recordant que els Vint-i-set estudiaran noves sancions contra Teheran per aquest cas.

   Pel seu costat, el ministre iranià assenyala que el poder judicial està investigant la mort de la jove de 22 anys, detinguda per suposadament portar mal posat el vel, d'acord a les lleis iranianes i que prompte es donarà a conéixer el resultat de la investigació.

   Enfront de l'amenaça de la UE d'aplicar sancions per aquest cas, el titular d'Exteriors iranià va advertir que "qualsevol acció política precipitada pels últims disturbis en el país basada en acusacions infundades i destinades a incitar els terroristes" serà resposta per l'Iran, ha informat l'agència IRNA.