Iran.- Trump amenaça Iran amb una força "aclaparadora" si ataca els Estats Units

Publicado 25/6/2019 17:12:34CET
Photographer

MADRID, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que els líders iranians no entenen la paraula "compassió" i ha amenaçat amb respondre amb una "força aclaparadora" qualsevol atac d'Iran contra interessos nord-americans, plantejant fins i tot l'"eradicació".

Un dia després d'imposar noves sancions contra dirigents iranians, entre ells el líder suprem, Alí Jamenei, Trump ha insistit en la seua retòrica bel·ligerant contra Teheran. La setmana passada, va reconéixer que havia sospesat atacs selectius com a represàlia per l'enderrocament d'un dron nord-americà en l'estret d'Ormuz.

"L'única cosa que entenen és la força i el poder i els Estats Units és des de lluny la força militar més poderosa del món, amb 1,5 bilions de dòlars invertits solament en els últims dos anys", ha afirmat Trump en el seu compte de Twitter.

Ha lamentat el "patiment" del poble iranià, del qual ha responsabilitzat a un règim que "gasta tot els seus diners en el terrorisme i poc en altres coses". En aquest sentit, Trump ha dit que els Estats Units "no ha oblidat" que 2.000 nord-americans han perdut la vida per artefactes explosius de fabricació iraniana.

El mandatari nord-americà també ha respost les declaracions "molt ignorants i insultantes" abocades per Iran, en aparent al·lusió a unes paraules del president iranià, Hasán Rohani, en les quals acusava la Casa Blanca de tindre un "retard mental". Per a Trump, "només demostra que no entenen la realitat".

"Qualsevol atac d'Iran contra alguna cosa nord-americana es toparà amb una força gran i aclaparadora. En alguns àmbits, aclaparadora significarà l'eradicació. No hi haurà més John Kerry ni (Barack) Obama!", ha reblat.

Contador
colaboracio