Irene Montero reitera que Podem no té línies roges després del veto de Sánchez a l'entrada d'Iglesias en el Govern

Publicado 19/7/2019 11:39:12CET
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Podem en el Congrés, Irene Montero, ha assenyalat que la seua formació no té línies roges a l'hora de plantejar una negociació amb el PSOE per a formar un govern de coalició, després del veto expressat per Pedro Sánchez a la incorporació de Pablo Iglesias en un futur gabinet.

En una entrevista en la Cadena SER, recollida per Europa Press, la dirigent ha recalcat que el seu partit planteja les converses per a un Executiu de coalició "sense vetos, ni línies roges". Davant la pregunta de si l'entrada d'Iglesias en el Govern és condició 'sine qua non' per a aconseguir un pacte, Montero ha insistit: "No tenim línies roges".

I sobre la possibilitat que siga Montero qui entre en el Govern, la dirigent de Podem no ha volgut valorar aquesta hipòtesi, assegurant que el debat "no és de noms".

LA COALICIÓ "CAURÀ PEL SEU PROPI PES"

Malgrat la tensió dialèctica d'aquesta setmana entre tots dos partits, Montero creu que l'acord amb el PSOE per a un govern de coalició "caurà pel seu propi pes", ja que rectificarà la seua posició i s'obrirà a compartir el govern amb Podem.

Amb tot, ha criticat que dijous Sánchez diguera que no es donen les condicions perquè Iglesias siga ministre i assegurara que necessita un vicepresident que "defenga la democràcia espanyola".

"Ja li hem fet una vegada president a canvi de res. Qui va defendre la moció vam ser nosaltres i va ser Pablo Iglesias", ha recordat Montero, enlletgint les "hostilitats" del PSOE en la negociació.

colaboracio