James Rhodes actuarà en l'Auditori de Castelló al febrer dins del cicle d'abonament d'hivern

James rhodes
EUROPA PRESS/RICHARD ANSSET/CEDIDA
Actualizado 26/12/2017 17:07:26 CET

CASTELLÓ, 26 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha programat nou concerts dins de l'abonament d'hivern per al primer trimestre de l'any 2018 en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, que compta amb la col·laboració de la Societat Filharmònica. Com a plat fort, destaca l'actuació del pianista James Rhodes, que interpretarà obres de Bach, Chopin i Rachmaninov el 22 de febrer.

Segons ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat, el coordinador territorial de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que aquest "és un cicle consolidat i complet que reuneix concerts de gran qualitat a un preu molt assequible que segur que satisfarà tant als melòmans com al públic general". A més, ha afegit, en ell es combinen tant músics i orquestres valencianes com a artistes internacionals com el propi Rhodes o Arcadi Volodos.

El primer dels concerts del cicle serà l'actuació de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana el 3 de gener sota la direcció de Pablo Rus. El 7 de gener serà el torn de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló amb un programa de Mozart, Tchaikovsky i Martín i Soler.

Un dels espectacles estrela d'aquest trimestre serà l'actuació del violoncel·lista granadí Guillermo Pastrana al costat del pianista Tobias Shabenberger, que interpretaran obres de Bach, Chopin i Falla.

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana serà protagonista en aquest cicle en dos ocasions. El 20 de gener, sota la direcció de Ramón Tebar, oferirà un programa que abasta cançons tan conegudes com 'El carnestoltes romà', de Berlioz; 'L'aprenent de bruixot', de Dukas, o 'Scheherazade op. 35', de Rimsky-Korsakov.

El 3 de febrer tornarem a escoltar a l'Orquestra de la Comunitat, aquesta vegada sota la direcció de Constantin Trinks i amb un programa que inclou obres de Borodin, Rachmaninov o Elgar.

L'Orquestra Sinfònica de Castelló visitarà, una vegada més, l'Auditori el 9 de febrer sota la direcció d'Henrie Adams. El 20 de febrer es podrà escoltar a Ivan Martín&Galdós Ensemble amb el programa 'Bach i Espanya'.

El cicle d'abonament d'hivern ho tancarà el pianista rus Arcadi Volodos el 13 de març.

colaboracio