Publicado 30/11/2021 15:17CET

Janssen prova l'efectivitat de la seua vacuna contra ómicron i s'obri a adaptar-la "si fora necessari"

Archivo - Arxiu - Vacuna Janssen
MSF - Archivo

   MADRID, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

   El director general de Janssen a Espanya i Portugal, Luis Díaz-Rubio Amate, ha anunciat que la seua companyia està "provant" l'efectivitat de la seua vacuna contra la COVID-19 enfront de la nova variant ómicron, amb la possibilitat de produir una "específica si fora necessari".

   "Actualment estem monitoritzant de manera intensa les noves soques, com ómicron, que tant està preocupant en els últims dies. Genera variacions en la seqüència de la proteïna de l'espícula. Estem provant l'efectivitat de la nostra vacuna contra aquesta nova variant i estem explorant el desenvolupament d'una vacuna específica si fóra necessari", ha avançat durant la seua intervenció davant la Comissió d'Investigació relativa a la gestió de les vacunes i el Pla de Vacunació del Congrés dels Diputats.

   Sobre aquest tema, el dirigent de Janssen ha afegit que estan "treballant conjuntament amb l'Organització Mundial de la Salut, el món acadèmic i diferents institucions" per a aclarir quin podria ser l'impacte d'ómicron sobre les vacunes ja aprovades.

   En qualsevol cas, Díaz-Rubio Amate ha defès que Janssen "seguix creient en el benefici" que aporta la seua vacuna, que se subministra sense ànim de lucre mentre dure la pandèmia, "a milions de persones a tot el món". "Estem compromesos al fet que seguisca sent sense ànim de lucre mentre dure la pandèmia i inicialment a un únic preu a nivell mundial", ha ressaltat.

   El dirigent de Janssen ha reconegut que resulta "complex" realitzar les transferències de tecnologia de la vacuna perquè es puga realitzar per part d'altres centres arreu del món. "És complex per les necessitats d'equipament, matèries primeres... La transferència de tecnologia és un projecte complex que requereix personal qualificat i amb gran experiència", ha explicat.

   Malgrat açò, ha defès que "tindre accés a vacunes que salven vides no hauria de dependre del lloc on es viu ni del poder adquisitiu". "Estem especialment orgullosos de la nostra tasca per a facilitar un accés equitatiu", ha reivindicat.

   Així, ha valorat a COVAX com "un mecanisme essencial perquè les nacions més desfavorides no es queden arrere". De fet, ha recordat que Janssen va a subministrar fins el 900 milions de dosis de la seua vacuna a aquest instrument i a la Unió Africana al llarg del pròxim any.

   "Per a finals d'aquest any, estimem que el 60 per cent de la nostra producció haurà sigut posada a la disposició de nacions menys riques. I continuarem el pròxim any", ha reblat.

colaboracio