Publicado 08/04/2021 18:32CET

Javier Tebas: "El que diu l'expressió té accent sud-americà, no és Cala"

Archivo - Arxiu - Javier Tebas, president de LaLiga
Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa Press - Archivo

   MADRID, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

   El president de LaLiga, Javier Tebas, ha anunciat que ja han "identificat" a la persona que va dir 'negre de merda' en el recent partit entre Cadis i València i que té "accent sud-americà", per la qual cosa no es tracta de Juan Cala, qui va ser assenyalat pel valencianista Mouctar Diakhaby.

   "Hui o demà hi haurà més notícies del tema Diakhaby. L'àudio, que ho hem estudiat evidentment, és d'1:30 minuts després que es produïra l'incident i el que diu l'expressió té accent sud-americà, per tant no és Cala. Hem treballat molt tot açò. Algú diu l'expressió, però eixa expressió no és Cala. El jugador ja sabem qui és i es pot identificar qui està parlant", ha explicat Tebas davant la premsa a Fuenlabrada.

   El mandatari ha explicat com està gestionant aquest cas LaLiga. "Primer hem mirat totes les gravacions que es puguen sentir, segon hem encarregat la neteja del so per a veure tot el que es pot arribar a sentir i tercer hem encarregat un peritatge de lectura de llavis perquè, en el moment de la jugada, quan Cala es dóna la volta diu alguna cosa. Doncs anem a veure què diu, caldrà fer un informe", ha avançat.

   Els fets es remunten al passat diumenge, quan Diakhaby va denunciar que Cala li hi havia anomenat 'negre de merda' i va abandonar el camp en senyal de protesta, gest que van seguir els seus companys, encara que uns minuts més tard es va reiniciar la trobada ja sense el francés sobre la gespa del Ramón de Carranza.

   Posteriorment, el València va recolzar amb fermesa la denúncia de Diakhaby, mentre que Cala va comparéixer davant la premsa per a negar els fets, reclamar que estava sent víctima d'un "linxament" i amenaçar amb accions legals a tots els que li han acusat de racisme. En principi, s'espera que l'informe de LaLiga aclarisca l'ocorregut exactament.

Contador
colaboracio