Joaquim Clemente, nou president de la Unió de Periodistes Valencians

Actualizado 25/2/2009 18:33:09 CET

VALÈNCIA, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

El periodista Joaquim Clemente, delegat a la Comunitat Valenciana del diari econòmic Cinco Días, ha resultat elegit president de la Unió de Periodistes Valencians a l'Assemblea Extraordinària que celebrada ahir al col·legi major Rector Peset de València, segons han informat hui fonts de l'associació.

La candidatura de Clement, qui ocuparà el càrrec de president durant els pròxims quatre anys en substitució de Amparo Bou (Cadena SER), incorpora la següent llista: Remei Castelló, Cristina Chirivella, Carla Aliño, María Quesada, Kai Försterling, Andrés Hernández de Sá, Joan Oleaque, Antoni Rubio, Sergi Pitarch i Javier Alfonso. La setmana que ve, i una vegada constituïda la nova Comissió Executiva, es nomenaran els càrrecs de vicepresidents, secretari general i tresorer d'entre els seus membres.

La presidenta eixint, Amparo Bou, va fer balanç dels últims quatre anys al front de la Unió de Periodistes i va agrair l'esforç i treball dels vicepresidents Manuel Peris (cap de premsa de la Universitat de València) i José Ricardo Seguí (redactor en cap de Cultura en el diari Llevant-EMV), així com la de la resta de persones que han estat en l'Executiva durant el seu mandat.

D'altra banda, el nou president de l'organització, Joaquim Clemente, va assenyalar com un dels seus objectius, "i davant de la precària situació que té la professió i que potser empitjori, la necessitat de dotar als socis de més formació i eines que siguen útils a l'hora de tindre un futur dins del periodisme".

Precisament, a l'Assemblea Ordinària que s'ha fet abans de les eleccions, els socis reunits van manifestar la seua preocupació per la "greu situació laboral" dels periodistes, a més del "maltractament i del desprestigi" que els professionals de la informació també pateixen. En este sentit, es va incidir en "la degradació laboral que viuen molts dels joves que s'incorporen al periodisme", segons les mateixes fonts.

Finalment, l'Assemblea va decidir els Premis Llibertat d'Expressió 2009, que enguany es lliuraran a Roberto Saviano, J.J. Pérez Bell-lloc i Gervasio Sánchez.

colaboracio