Jordi Pujol Ferrusola demana al jutge que li rebaixe la fiança de tres milions a 500.000 euros i Anticorrupció es nega

Jordi Pujol Ferrusola
Europa Press
Actualizado 12/12/2017 13:43:42 CET

El fiscal s'oposa a la llibertat del primogènit dels Pujol davant el risc que es perjudique la investigació en curs

MADRID, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

La defensa de Jordi Pujol Ferrusola ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata que rebaixe de tres milions a 500.000 euros la fiança fixada el passat mes de juny per aconseguir la seua excarceració, una petició a la qual s'oposa la Fiscalia Anticorrupció en entendre que la seua llibertat pot perjudicar la instrucció de la causa, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

El lletrat formula al magistrat que instrueix la causa sobre l'origen presumptament il·lícit de la fortuna de la família Pujol que permeta afermar la quantia amb garantia hipotecaria, la qual cosa suposaria duplicar la quantitat fins al milió d'euros.

Com ja ha fet en anteriors ocasions, la Fiscalia Anticorrupció s'oposa a la llibertat sota fiança de 3 milions d'euros acordada el passat mes de juny per la Sala Tercera de la Sala penal en considerar que persisteix el risc de reiteració delictiva i de fugida per part del primogènit dels Pujol.

Les mateixes fonts expliquen que si abandona la presó de Soto del Real en la qual roman des d'abril, es podrien obstruir les diligències que se segueixen practicant en el marc de la causa que instrueix des de fa dos anys el titular del Jutjat Central d'Instrucció 5.

La Sala va fixar la fiança de tres milions d'euros en metàl·lic entenent que aquesta quantia serviria per "salvaguardar" el capital ocultat a Hisenda.

En cas que abonara la quantitat, li va imposar les mesures cautelars de prohibició d'eixida d'Espanya i compareixences periòdiques.

INVESTIGACIÓ VIGENT

El jutge De la Mata, que investiga l'expresident català, la seua dona Marta Ferrusola i els seus set fills, va decretar l'ingrés a la presó del més gran la família pels delictes de blanqueig continuat de capitals, frau fiscal i falsedat documental.

L'acusa d'ocultar al fisc més de 30 milions d'euros com a resultat d'una estratègia amb la qual es va iniciar una estructura societària per evadir el capital a l'estranger i de controlar els comptes dels altres membres de la família.

El fill gran de l'expresident català va treballar amb diferents testaferros i/o fiduciaris que li van permetre disposar de comptes corrents en altres jurisdiccions com Mèxic, Andorra, els Estats Units, el Paraguai, l'Argentina i Panamà, així com realitzar inversions utilitzant diverses companyies instrumentals.

colaboracio

En valencià

C. Valenciana