Publicado 14/05/2021 18:45CET

Joves de Madrid, Catalunya i la Comunitat representaran a Espanya en l'Olimpíada Internacional de Matemàtica

Archivo - Arxiu - Un alumne de batxillerat,  a 15 de juny de 2020.
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

   MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

   La Reial Societat Matemàtica Espanyola (RSME) ha entregat aquest 14 de maig les medalles als participants en la final nacional de l'edició número 57 de l'Olimpíada Matemàtica Espanyola (OME). Els guanyadors formaran l'equip que representarà a Espanya primer en l'Olimpíada Internacional de Matemàtica (IMO), on competiran amb joves procedents de més de 100 països, i posteriorment en l'Olimpíada Iberoamericana de Matemàtica.

   Els sis estudiants que han obtingut els millors resultats i, per tant, la medalla d'or han sigut, en aquest ordre, Leonardo Costa Lesage (Comunitat Valenciana); Miguel Navarro Muñoz (Comunitat de Madrid); Miguel Valdivieso Valles (Comunitat de Madrid); Ruben Carpenter (Catalunya); Roger Lidón Ardanuy (Catalunya) y Bernat Pagès Vives (Catalunya).

   Leonardo Costa, el primer classificat, ja va obtindre la medalla d'or en les dos edicions anteriors d'aquesta competició i va representar a Espanya en les IMO de 2019 i 2020. Cal destacar també que serà un equip molt jove ja que dos d'ells són estudiants de 4º d'ESO, i un altre cursa 1º de Batxillerat. La resta estudia 2º de Batxillerat.

   Com cada any, s'han repartit sis medalles d'or, 12 de plata i 18 de bronze als 36 primers classificats en aquesta competició en la qual han participat 78 joves preuniversitaris de tota Espanya: els 77 premiats en les fases locals, que es van realitzar en totes les capitals de província en el mes de gener, més una estudiant de 3º d'ESO que ha acudit com convidada. En total hi havia 14 xiques.

   El repartiment per cursos va ser de dos estudiants de 3º d'ESO, sis de 4º d'ESO, 27 de 1º de Batxillerat i la resta, de 2º de Batxillerat. La final es va desenvolupar el passat 7 i 8 de maig, però no ha sigut fins ara quan s'han donat a conéixer els resultats. Encara que inicialment estaven previstes en l'Universitat Miguel Hernández d'Elx, la situació sanitària ha provocat que les proves tingueren lloc en 29 seus locals, on els participants han resolt els problemes sota la supervisió dels delegats de l'OME.

   Els guardons inclouen un premi en metàl·lic que el Ministeri d'Educació i Formació professional concedeix als deu primers classificats, com en la resta de les olimpíades científiques, segons informa la RSME.

Contador
colaboracio