Junqueras defensa per eixir de presó que el Govern català va deixar d'actuar després del 155

Junqueras arriba a l'Audiència Nacional per declarar per rebel·lió
EUROPA PRESS
Actualizado 21/11/2017 14:49:28 CET

Assegura que la declaració d'independència té valor "estrictament polític"

BARCELONA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, ha defensat en un recurs per demanar la seua posada en llibertat que, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, el Govern revocat no ha tornat a actuar.

En un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Nacional, Junqueras diu que no hi ha risc de reiteració delictiva perquè el Govern català "no s'ha reunit des del dia del seu cessament, no s'han adoptat acords de Govern ni s'han efectuat publicacions en el butlletí oficial que demostren actes executius després de la sessió parlamentària del dia 27 d'octubre".

En este escrit, Junqueras no obstant això no acata de forma expressa l'aplicació del 155, com sí que han fet altres exconsellers com Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn.

Així mateix, argumenta que "és evident que els encausats, malgrat ostentar legítimament i democràticament la condició de membres del Govern de Catalunya, van acudir a l'Audiència Nacional ja com a exconsellers o exmembres".

"Després de l'aprovació de les resolucions d'aplicació de l'article 155 s'ha procedit a Catalunya a la dissolució del Parlament amb l'objectiu, que comparteix el meu mandant, de participació en el procés electoral fixat pel Govern d'Espanya", afirma el recurs.

Assegura que la declaració del 27 d'octubre en el Parlament té valor "estrictament polític" i que, després d'haver-la proclamat, no sembla existir cap escenari pel qual els investigats puguen executar accions de reiteració dels il·lícits objecte de querella.

A més, tenint en compte que Junqueras concorre als comicis del 21 de desembre, destaca la necessitat de preservar els seus interessos "com a actor en l'escena política actual".

colaboracio