La Justícia alemanya condemna Facebook per violar els drets del consumidor

Publicado 12/2/2018 16:27:31CET

BERLÍN, 12 Feb. (DPA/EP) -

La Justícia ha condemnat la xarxa social Facebook en considerar que diversos dels seus ajustos de configuració, condicions d'ús i protecció de dades violen els drets del consumidor, per la qual cosa ha obligat la firma nord-americana a modificar els seus protocols.

El Tribunal Regional de Berlín ha recordat a Facebook en la seua sentència d'aquest dilluns que no pot obligar els usuaris a registrar-se amb el seu verdader nom.

Un portaveu de l'Oficina Central del Consumidor d'Alemanya (VZBV), Heiko Dünkel, ha assegurat que "Facebook camufla ajustos prestablits poc respectuosos amb la protecció de dades en el seu centre de privacitat, sense oferir la suficient informació sobre aquest tema quan algú es registra".

"Això no és suficient per a un consentiment informat", ha advertit Dünkel, l'organització del qual ha aconseguit asseure a l'empresa fundada per Mark Zuckerbeg en el banc dels acusats.

Facebook ja ha anunciat que recorrerà la sentència i, durant el juí, ha al·legat que des de l'inici del procés, l'any 2015, ha modificat de forma notable tant els seus productes com les seues condicions d'ús.

Alemanya és un país particularment sensible amb la privacitat de les comunicacions i el dret a la intimitat i a la protecció de dades arran de les experiències amb el nazisme i l'Stasi, la Policia política de l'Alemanya comunista.

colaboracio