Justícia no té previst actuar davant de la negativa de Bèlgica d'entregar Valtonyc

La ministra de Justícia vas agafar a la inauguració del Curs Selectiu de Formaci
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado 17/9/2018 19:01:15CET

MADRID, 17 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Justícia no té previst realitzar cap actuació davant de les autoritats belgues per la negativa d'un tribunal de primera instància de Gant (Bèlgica) a entregar el raper conegut com Valtonyc, condemnat a Espanya per delictes d'amenaces, enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona en una sentència ferma ratificada pel Tribunal Suprem.

Fonts del departament que dirigeix Dolores Delgado consultades per Europa Press han explicat que el cas està ara en mans de la Fiscalia de Gant, que ha decidit recórrer la resolució del tribunal de primera instància denegant l'entrega del condemnat a Espanya.

Així, tractant-se d'un procés en curs, Justícia no va a prendre cap tipus d'iniciativa sobre aquest tema, ja que el Ministeri Públic belga ha anunciat que recorrerà "pròximament" aquest primer pronunciament i el cas passarà després a un tribunal d'apel·lació.

El mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut artísticament com Valtonyc, va ser condemnat en l'Audiència Nacional a tres anys i mig de presó, però no va arribar a ingressar a la presó perquè el passat mes de juny, quan se li acabava el termini per a presentar-se voluntàriament, es va escapolir a Bèlgica.

Malgrat que la sentència va ser ratificada pel Tribunal Suprem i és ferm, la justícia belga ha rebutjat l'entrega per entendre que cap dels fets pels quals li reclama Espanya són constitutius de delicte en aquell país.

colaboracio