Una jutge de Barcelona anul·la una multa de trànsit perquè el senyal estava només en català

Senyal de circulació
Europa Press - Archivo
Publicado 18/7/2018 11:59:01CET

BARCELONA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Contenciós Administratiu 8 de Barcelona ha anul·lat una multa de trànsit de 60 euros a una conductora que va aparcar en zona de càrrega i descàrrega a la capital catalana perquè el senyal només estava en català.

Segons la sentència, del 29 de juny, recollida per Europa Press, l'Ajuntament de Barcelona va multar la conductora per la comissió d'una infracció lleu de l'article 70.2J de l'Ordenança de Circulació el 26 de juliol del 2016 per "estacionar en una zona de càrrega i descàrrega i vehicles comercials".

La conductora va presentar un recurs per la via contenciosa administrativa contra aquesta multa perquè infringia l'article 56 de la Llei de Trànsit i de l'article 138 del Reglament General de Circulació en estar la senyalització vial exclusivament en català "generant indefensió a la recurrent per no estar retolada en castellà".

Defensava que aquestes normes preveuen "que les indicacions escrites que s'incloguen o acompanyen les plaques de senyalització de les vies públiques i inscripcions figuraran en idioma castellà i, a més, en la llengua oficial de la comunitat autònoma".

Per la seua banda, l'Ajuntament va argumentar que la senyalització vertical, que a més inclou pictogrames, estava "reforçada per la senyalització horitzontal pròpia de les zones de càrrega i descàrrega per estacionaments temporals i/o universals, i que es tractava d'una senyalització universal".

No obstant això, la jutge assumeix que l'article 56 Llei sobre Trànsit obliga al fet que les indicacions escrites dels senyals "s'expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l'Estat" pel que l'Ajuntament va incomplir aquesta llei.

colaboracio