El jutge imputa diversos delictes a tres regidors d'Oriola (Alacant) i a dos empresaris i fixa fiança per a estos últims

Actualizado 9/7/2010 20:48:35 CET

L'empresari Ángel Fenoll haurà de reunir en cinc dies 300.000 euros i el seu fill altres 100.000 per eludir la presó

ALACANT, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

El titular del jutjat de primera Instància número 3 d'Oriola (Alacant), a la sessió d'este divendres, ha imputat al cas 'Brugal' a l'empresari Àngel Fenoll i al seu fill per diversos delictes, i ha deixat lliure amb càrrecs als edils de la població Gines Sánchez, Antonio Rodríguez Murcia i Manuel Abadía.

El magistrat ha pres este divendres declaració a estes cinc persones, en el marc de les Diligències Prèvies 851/07, obertes pels possibles delictes de tràfic d'influències, frau i suborn, entre d'altres, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

A l'empresari Àngel Fenoll, el magistrat li ha imputat cinc delictes, entre els quals es troben els de suborn, tràfic d'influències, amenaces i frau, segons han informat a Europa Press fonts pròximes al cas.

L'instructor ha acordat el seu ingrés a la presó provisional, defugible amb una fiança de 300.000 euros, pels delictes abans esmentats, mentre que al seu fill, Antonio Ángel Fenoll, li ha imposat una fiança de 100.000 euros.

El tribunal valencià ha precisat que les imputacions de Fenoll i del seu fill --els dos empresaris-- han variat amb el transcurs del temps, en el sentit que actualment corresponen a altres infraccions penals "iguals o similars" a les quals ja es va informar a la resta d'imputats el dia d'ahir.

El TSJCV ha explicat que a tots dos se li ha concedit un termini de cinc dies hàbils per a reunir les quantitats establides. Alhora, a petició del ministeri fiscal, estos imports són addicionals als ja acordats a l'any 2007 respecte als dos empresaris "per a garantir la seua presència en el procés i la seua localització permanent".

El 2007 se'ls va imputar, al costat d'altres persones, el presumpte delicte d'extorsió amb gravacions, entre d'altres. La instrucció es va emmarcar també dins de l'operació 'Brugal'. Contra els actes dictats este divendres pel magistrat-jutge, les parts poden interposar un recurs de reforma en el termini de tres dies, segons ha apuntat el TSJCV.

De la mateixa manera que va passar en les compareixences de dijous, este divendres s'han practicat les diligències d'imputació judicial i s'ha explicat a cadascun dels imputats per la investigació que "no se'ls podien detallar els fets imputats" com a conseqüència del secret sumarial, segons el comunicat.

Tot i això, se'ls ha exposat, de "forma minuciosa, les figures penals i els preceptes legals als quals es poden referir les seues conductes, de la mateixa manera que es va fer amb la resta d'imputats que van declarar ahir", afegix.

TRES REGIDORS ORIOLANS

En la mateixa causa, l'instructor ha pres declaració este divendres als tres regidors de l'Ajuntament d'Oriola implicats en el cas 'Brugal'. En este sentit, el jutge ha dictat llibertat provisional sense fiança per als edils Gines Sánchez, Antonio Rodríguez Murcia i Manuel Abadía, tot i que imputats pels delictes de frau, suborn, tràfic d'influències i activitats prohibides a funcionaris, segons han informat a Europa Press fonts pròximes al cas.

El fiscal havia sol·licitat per a cada un dels edils oriolans la mesura cautelar de presó defugible baix fiança de 50.000 euros, mesura que finalment ha estat desestimada pel jutge.

Els tres edils han eixit del jutjat al voltant de les 12.30 hores d'este divendres, acompanyats dels seus advocats. Gines Sánchez ha indicat a l'eixida de la instal·lació judicial que no pot dir "de què està imputat" a causa del "secret de sumari" decretat per a les diligències prèvies pel jutge, i només ha afegit que ha quedat "en llibertat, sense mesures cautelars".

Tant la defensa legal de Gines Sánchez com la d'Antonio Rodríguez Murcia va a càrrec de l'Ajuntament d'Oriola, mentre que Manuel Abadía s'ha proporcionat els seus propis advocats.

Ginés Sánchez ha estat el primer este divendres a arribar als jutjats de la població cap a les 9.00 hores, seguit d'Antonio Rodríguez Murcia, que ha acudit a les 10.00 hores. A les 11.00 hores ha acudit el tercer dels edils de l'equip de Govern del PP, Manuel Abadía.

A la sessió de dijous, el magistrat va acordar mantindre la situació de llibertat provisional per al president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll --al qual se li han imputat diversos càrrecs-- i per a quatre persones més.

colaboracio