La jutgessa del metro prorroga 4 mesos la instrucció per si els investigats demanen més diligències després de declarar

Desé aniversari de l'accident de Metrovalencia
GVA - Archivo
Publicado 21/3/2018 19:18:05CET

VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 21 de València ha decidit prorrogar per quatre mesos més la investigació sobre l'accident en la Línia 1 de Metrovalència, que el 3 de juliol de 2006 va causar 43 morts i va provocar ferides a 47 persones més, per si a la vista de les declaracions que han de prestar els investigats, aquests últims, en el seu exercici del dret de defensa, consideraren "imprescindible" la pràctica d'alguna diligència.

Així ho assenyala en una interlocutòria de data d'aquest dimecres, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), on la instructora Nieves Molina es pronuncia sobre la petició de pròrroga d'un "termini màxim de tres anys" que havia sol·licitat el fiscal del cas. La resolució no és ferma i contra ella cap recurs.

La magistrada, que qualifica de "confús" l'escrit del fiscal en el qual planteja la seua petició i considera que no apareix "de forma clara què és el que sol·licita", assenyala que el termini màxim contemplat en la llei és de 18 mesos, que es podrà prorrogar per igual o inferior temps en els supòsits de causes complexes.

En aquest cas, i tenint en compte que en la resolució de l'Audiència del passat mes de febrer, en la qual la sala ordena la reobertura de la causa --arxivada per tres vegades pel jutjat-- i insta a obrir juí oral--, "s'infereix" que la instrucció ja està finalitzada i ha aconseguit la seua finalitat, per la qual cosa la magistrada entén "suficient" prorrogar la instrucció per un termini de quatre mesos "per si a la vista de les declaracions dels investigats, aquest, en nom de l'exercici del dret de defensa, entengueren imprescindible la pràctica d'alguna diligència".

Després de la decisió de l'Audiència, la jutgessa va citar l'exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el moment de l'accident, Marisa Gracia, i a altres quatre investigats per a prendre'ls declaració el 26 de març. Els altres investigats són Juan José Gimeno, llavors director de l'Auditoria per a la seguretat i circulació de FGV; Manuel Sansano, exdirector d'Operacions; Sebastián Argente, excap de la Línia 1 i Luis Miguel Domingo.

colaboracio