La jutgessa rebutja la petició de Camps de citar Garzón com a testimoni perquè en "res afecta" la causa

L'exjutge Baltasar Garzón en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Publicado 18/10/2018 18:11:46CET

VALÈNCIA, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -

La titular del Jutjat d'Instrucció número 17 de València, que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1, ha rebutjat citar com a testimoni l'exjutge Baltasar Garzón, tal com havia demanat l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps.

La magistrada considera que el testimoniatge de l'exjutge "en res afecta ni influeix ni es considera essencial, necessari i imprescindible per a l'esclariment dels fets objecte d'aquest procediment, no llançant resultat algun aclaridor, qualsevol que siga el testimoniatge de Baltasar Garzón, amb vista a determinar si concorren o no indicis racionals, sòlids, consistents i suficients de l'autoria per part de Francisco Camps" dels delictes que se li imputen en aquesta causa i que són malversació de cabals, prevaricació administrativa i falsedat en document oficial.

Així mateix, en una interlocutòria a la que ha tingut accés Europa Press, la jutgessa també rebutja la petició de la defensa de Camps de citar com a testimoni-pèrit a l'autor dels informes de l'Institut Valenciana d'Investigacions Econòmiques sobre els impactes econòmics associats a la celebració del Gran Premi de F1 en 2008, 2009 i 2010, perquè "manca de tota virtualitat probatòria per a influir i ser útil en la resolució final a adoptar" en aquesta causa i per a determinar si en Camps concorren tots els elements que integren els il·lícits penals que se li atribueixen en l'actuació que va tindre quant a la construcció del circuit i les seues adjudicacions i no en els esdeveniments pròpiament dits.

Camps va fer aquesta petició arran d'unes declaracions judicials de Pablo Crespo, ex-secretari d'Organització del PP a Galícia i condemnat a 37 anys i mig de presó per la primera època d'activitats de la trama Gürtel, en les quals atribuïa a l'exjutge la relació i coordinació dels advocats de Ricardo Costa i Álvaro Pérez 'El Bigotes'.

En un escrit del 10 d'octubre, la defensa de Camps recordava que Costa, ex-secretari general del PPCV, va prestar declaració voluntària com a testimoni davant Fiscalia sobre els fets investigats en aquesta peça, declarada secreta, i va manifestar que eixa compareixença no obeïa a cap acord aconseguit amb el fiscal en la causa seguida en l'Audiència Nacional i en la qual va atribuir al seu antic cap la decisió de contractar amb l'empresa Orange Market d'Álvaro Pérez, vinculada a la Gürtel, per a organitzar els actes de campanya de les eleccions de 2007 i generals de 2008 i que es finançaren en part amb diners negres.

En el si d'aquest cas, Crespo va declarar com a testimoni el passat 6 de setembre i, segons constava en l'escrit de la defensa de Camps, va ser preguntat per l'interés de Costa a realitzar eixes manifestacions en la causa en l'Audiència Nacional en la qual va ser sentenciat a quatre anys de presó, condemna que no va recórrer i resultava coincident amb la petició d'Anticorrupció.

Així, en l'escrit, la defensa de Camps assenyalava que Crespo va atribuir eixa declaració de Costa que ha provocat la investigació al seu client a "la relació més enllà de la coincidència en juí entre el Senyor A.Pérez i el Sr R.Costa, els seus advocats, el lletrat Sr. Vasallo (personat en aquesta causa) i el Sr. Manuel Ollé, atribuint la relació i coordinació d'aquest entre si i els seus clients per a aquest particular a l'advocat exercent Sr. D. Baltasar Garzón".

colaboracio