El Jutjat cita com a investigats els organitzadors del Medusa i els responsables del muntatge de les estructures

Archivo - Arxiu - Imatge cedida a Europa Press dels servicis d'emegencia en el Medusa Sunbeach Festival
ANTONIO GÓMEZ - Archivo
Publicado: miércoles, 7 diciembre 2022 18:42

   VALÈNCIA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sueca (València) ha acordat citar a declarar en qualitat d'investigat el representant legal de l'empresa organitzadora del festival Medusa de Cullera, on el passat mes d'agost en un incident de matinada va morir un jove de 22 anys i altres 40 persones van haver de ser ateses.

   A més, l'instructor ha citat també en la mateixa qualitat als responsables de les dos empreses implicades en la dotació i muntatge de les estructures del festival, a l'arquitecte responsable del projecte tècnic i a un responsable de l'empresa externa contractada per l'Ajuntament de Cullera per a la supervisió d'eixa infraestructura, segons han confirmat fonts judicials.

   El Jutjat investiga l'incident registrat en la matinada del 13 d'agost en el Medusa de Cullera, que va provocar la mort d'un jove de 22 anys i l'hospitalització de cinc més, encara que el total d'atesos va superar els 40. La direcció del festival, que va desallotjar a les 50.000 persones que hi havia en el recinte, ho va suspendre hores després.

   El jutge va citar la passada setmana al pèrit que va realitzar l'informe sobre l'incident. Després de rebre l'informe pericial i donar trasllat del mateix a les parts, l'instructor va acordar citar-lo perquè ratificara el contingut.

   D'acord amb l'informe tècnic sobre el recinte del Medusa, segons informacions publicades, va haver-hi errors de muntatge en els ancoratges de determinades estructures auxiliars; la documentació del projecte d'activitat era insuficient ja que en ella no es descrivien totes aquelles estructures considerades auxiliars i per aquest motiu s'instal·laren sense supervisió dels tècnics responsables i hi havia instal·lacions que no estaven en el projecte inicial.

   El succés es va produir en el moment que un desplome d'aire --rebentada càlida-- va impactar sobre el terreny en el qual se celebrava el Medusa i va produir vents de fins el 100 km/h, a més d'un ascens de les temperatures de fins els 10ºC i un descens de la humitat. Açò va provocar el despreniment d'algunes estructures de l'escenari i accessos al recinte, que van causar la mort del jove i les ferides a la resta.

   Com a conseqüència del succés, un jove de 22 anys va morir i 40 persones van ser assistides, huit d'elles pel CICU en el lloc i 32 traslladades a hospitals bé en ambulància o en transports privats. D'elles, cinc van quedar hospitalitzades en presentar fractures. La de major gravetat va ser una jove de 19 anys que presentava fractura en la columna vertebral.