Un jutjat cita l'alcaldessa de Montcada com a investigada per les paelles universitàries

Lloc de celebració del macroevento
PP MONCADA
Publicado 21/1/2019 18:46:39CET

VALÈNCIA, 21 Ene. (EUROPA PRESS) -

El jutge del Jutjat d'Instrucció número 1 de Montcada ha citat com a investigada l'alcaldessa de la localitat, Amparo Orts (PSPV), i la regidora de Policia, Protecció Civil, Esports i Festes, Martín Pérez Aranda, en relació amb la celebració del macro festival de les paelles universitàries de 2018, que es van celebrar el 9 de març.

La citació s'ha fixat per al 23 de gener, a les 12.00 i 12.30 hores, després d'una suspensió del passat mes de novembre, segons una providència a la qual ha tingut accés Europa Press.

El jutge va acordar la compareixença després de l'escrit del ministeri públic que li va remetre les diligències realitzades en relació amb les paelles, en considerar que els fets podien ser constitutius d'un delicte de prevaricació de l'article 404 del Codi Penal.

La representant del ministeri públic entenia que Orts va permetre la celebració del macrofestival 'Paelles Universitàries 2018' a Montcada, organitzat per una empresa, "malgrat que la referida empresa no havia sol·licitat i obtingut la preceptiva llicència municipal per a la venda de begudes alcohòliques, així com tampoc havia sol·licitat i obtingut la corresponent llicència municipal per al moviment de terres".

La fiscal sostenia que era necessària eixa llicència perquè "es van produir moviments de terres i demolició de murs per a condicionar el terreny per a la celebració del macroesdeveniment". I afegia que aquestes irregularitats eren "conegudes" per l'alcaldessa que, a pesar d'açò, va decidir autoritzar l'esdeveniment.

El PP va ser el partit que va denunciar en el seu moment davant Fiscalia que l'alcaldessa va permetre la celebració del macrofestival malgrat la falta de llicències i va anunciar la seua intenció de personar-se en la causa per a "aclarir per què no es van tramitar les llicències per a l'esdeveniment, que va reunir 24.000 joves i es va saldar amb una presumpta agressió sexual i 67 atencions sanitàries".

Segons els 'populars', "el ple no va recolzar la proposta de celebració de les paelles a Montcada des del primer moment per l'opacitat de l'equip de govern dirigit per Amparo Orts".

De fet, arran de la celebració d'aquesta macrofesta i per altres desacords, els edils d'Acord Ciutadà, Vicent Conejero, i Guanyem Montcada, Manolo García, van abandonar a l'abril del passat any l'equip de govern local, del que formaven part al costat del PSPV.

Contador
colaboracio