Un jutjat processa un regidor i quatre tècnics de Sagunt per gastar els diners d'uniformes en compres personals

Publicado 18/6/2018 17:26:57CET

VALÈNCIA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Sagunt (València) ha processat el regidor socialista de l'Ajuntament de Sagunt i exalcalde Francisco Crispín, i quatre tècnics del consistori per prevaricació, malversació de cabals i falsedat en considerar que van gastar els diners destinats a uniformitat que contempla el conveni a compres personals.

Segons consta en la interlocutòria del jutjat, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), s'acorda el processament dels cinc investigats perquè existeixen indicis "més que suficients" de la comissió dels delictes investigats i es dóna trasllat a les parts perquè sol·liciten l'obertura de juí oral i formulen escrit d'acusació o de sobreseïment o excepcionalment la pràctica de diligències complementàries.

La causa es va iniciar arran de la denúncia de l'actual regidor de Transparència, qui va posar de manifest presumptes irregularitats per aspectes relacionats amb la gestió de l'Ajuntament en anteriors legislatures per l'abonament de factures emeses per botigues de roba amb càrrec a l'Ajuntament, comerços en els quals es venen trages de vestir o articles esportius de marca que no es corresponen amb la roba de treball que la corporació ha de facilitar als empleats que presten serveis en llocs que impliquen un desgast de peces superior al normal o requerisquen mesures de protecció, segons el conveni de relacions laborals, per al que existeix una partida pressupostària.

A més, afirmava que no es concreten els articles comprats sinó a conceptes genèrics com a "vestimenta de cavaller per al servei d'inspecció o subministrament d'equipament". Segons la interlocutòria, la mecànica realitzada era presentar una factura amb un concepte genèric que entre dins del requerit pel Departament d'Activitats per a després amb el crèdit aconseguit amb la presentació de la factura, anar a l'establiment emissor de la factura i realitzar la despesa en diversos dies i en diferents peces, tot açò amb independència de la quantia econòmica.

En els tiquets, figuraven de diferents talles, articles de dona, de nadó, d'esports, calçat esportiu de diverses talles, munició i carabines que, "per la seua qualitat", fa pensar que no és utilitzat per a les inspeccions d'activitats.

Un dels responsables dels establiments va assenyalar que persones del departament d'Activitats de l'Ajuntament li van indicar que apareguera un vestit genèric i que li havien dit que tenien una quantitat assignada per a roba de treball encara que al no usar-la per anar de "persona normal", no volien perdre eixe import.

En el cas de Crispín, destaca que ha adquirit trages, americanes, bermudes, una pilota de futbol de marca, un visor de carabina, munició i roba que no s'ajusta al descrit en el conveni.

colaboracio