JxCat i ERC ofereixen a la CUP votar Turull i plantejar una qüestió de confiança en un mes

Jordi Turull (Arxiu)
Europa Press - Archivo
Publicado 22/3/2018 15:18:01CET

Volen investir Turull davant "la repressió" i guanyar temps per negociar el programa

BARCELONA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

JxCat i ERC han oferit aquest dijous a la CUP investir Jordi Turull (JxCat) aquest dijous i plantejar dintre d'un mes una qüestió de confiança perquè els 'cupaires' puguen decidir si mantenen l'aval al candidat o el retiren.

Fonts coneixedores de les negociació han explicat que és l'última oferta que JxCat i ERC han llançat als anticapitalistes per tractar de sumar el seu suport a Turull i confirmar la seua investidura en el ple d'aquest dijous a les 17 hores.

Davant els recels de la CUP per votar Turull, la virtut d'una qüestió de confiança és que els 'cupaires' podrien donar-li suport aquest dijous perquè vaja a declarar el Tribunal Suprem ja com a president, i retirar-li dins d'un mes si consideren que el programa de Govern de JxCat i ERC és insuficient per desplegar una república.

Les mateixes fonts assenyalen que la idea és votar Turull com un "cop a la repressió" de l'Estat i després guanyar marge de temps per acabar de negociar el programa de Govern i votar de nou --en la qüestió de confiança--.

Altres fonts coneixedores expliquen a Europa Press que les propostes d'última hora només serveixen a títol "informatiu", ja que s'han fet quan ja s'havien tancat les votacions en les assemblees locals de la CUP que han de pronunciar-se sobre la idoneïtat de Turull.

JxCat i ERC ja van oferir a la CUP el cap de setmana passat una qüestió de confiança a mitja legislatura, però els 'cupaires' ho van rebutjar perquè consideraven que aquest mecanisme parlamentari es fa per demostrar que s'ha complert un compromís --amb la República-- que ara mateix no existeix.

colaboracio