Kine Circus (Etiòpia) "plena de vida" la Casa de la Mar en el seu tancament de gira a València

Archivo - Arxiu - Kine Circus (Etiòpia) amb la seua original iniciativa de circ social tanca el seu gira a València
GABRIEL MARTÍNEZ GALÁN - Archivo
Publicado: lunes, 2 octubre 2023 18:45

   VALÈNCIA, 2 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Kine Circus arriba des del cor del continent africà a València el pròxim 7 d'octubre a les 11.00 hores per a "omplir de vida" l'espai cultural de la Casa de la Mar situat a la platja de la Patacona.

   Aquest esdeveniment s'emmarca dins del Patacona Fest que inclou música en directe, experiències gastronòmiques, exposicions i altres iniciatives d'una forma més sostenible i duradora, ha indicat l'organització AfroLatidos en un comunicat.

   Aquesta companyia etíop entén el circ com a "ferramenta de transformació social", com a "palanca de canvi per a poder veure el món des d'un lloc de possibilitats il·limitades". El seu espectacle Greed forma part d'un projecte social més ampli que consisteix a donar una oportunitat als xiquets, xiquetes i joves en risc d'exclusió social d'Addis Abeba per a expressar-se i promocionar-se a través d'aquesta disciplina artística.

   "Ens encanta vindre a Espanya cada any i poder fer riure i emocionar a les famílies espanyoles. Ens entreguem en l'escena i en la nostra escola d'Addis Abeba per a fer la nostra xicoteta contribució per a crear un món més just i millor per a tots i totes", afirma Shimelis Gestaschu, director artístic de Kine Circus.

   L'Associació Col·lectiva AfroLatidos amb seu a la Comunitat Valenciana impulsa iniciatives socials, artístiques i educatives que fomenten la interculturalitat és l'amfitriona que rep aquests convidats de luxe. "No podem estar més feliços de poder acollir per primera vegada en la nostra ciutat a Kine Circus, una companyia professional que facilita un treball digne als seus joves artistes", manifesta María Jaqués, presidenta de l'entitat.

   "A més ens mostra la verdadera cara d'Etiòpia, lluny de la qual veiem en els mitjans de comunicació. Per això, convidem a la societat valenciana que venja a gaudir alhora que recolza un genial projecte de circ social", ressalta Jaqués, al mateix temps que afig que les persones que no puga assistir podran col·laborar amb Fila zero".

   Greed és un espectacle "àgil, enèrgic i amb una tècnica depurada". La proposta posa en escena la cultura etíop, mostrant la seua forma de vida en comunitat enfront de l'individualisme. Parla de la força del grup i de l'avarícia del món actual que ho vol tot.

   Aquest espectacle ha dut a terme tres gires per Espanya amb més de 200 funcions i ha aconseguit el premi del públic en el festival Festiclow de Galícia. "Estem encantades d'acabar ací a València nostra intensa gira de tres mesos per Espanya", expressa Ana Vila, productora i directora de 'Creativitat Solidària', organització que

   durant quinze anys ha estat impulsant les creacions d'aquesta companyia

   "L'espectacle no deixa indiferent a ningú, és pura vida en escena. Sorprèn i és inspirador", assegura.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià