Publicado 01/07/2022 18:31

L'acusat d'assetjar Paula Bonet al·lega que tenia un trastorn mental i l'acusació ho qüestiona

A la dreta, l'home acusat d'amenaçar i assetjar l'artista Paula Bonet, V.G. L'1 de juliol de 2022.
EUROPA PRESS

   Defèn com a sarcasme i una "batalla de galls" les amenaces de violació i mort

   BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'home acusat d'assetjar l'artista Paula Bonet ha al·legat en el juí d'aquest divendres que ho va fer patint un trastorn mental que li feia creure que ella estava enamorat d'ell, la qual cosa la defensa de Bonet ha qüestionat perquè no ho havia plantejat en la causa fins a fa un mes i perquè "la forense adscrita al jutjat diu que no té cap afectació i nega completament cap tipus de trastorn".

   "Després de la primera xarrada a la qual vaig anar vaig veure que es fixava en mi i vaig començar a elucubrar que em tirava hams" ha explicat l'acusat, V.G., als periodistes, i ha explicat que al principi es va acostar a l'artista per interés en la seua obra i per a conéixer-la, i que encara després de ser denunciat va insistir a parlar amb ella perquè volia demanar-li perdó.

   El juí s'ha fet a porta tancada i sense contacte visual entre víctima i acusat petició de Bonet i malgratque la defensa ha intentat que no fóra així amb un recurs que ha presentat aquest mateix matí demanant que no haguera mesures de protecció a la víctima: la jutgessa ho ha rebutjat i s'ha celebrat amb les mesures acordades unes dos hores més tard del previst.

   V.G. ha defès com a sarcasme i com una "baralla de galls" els mails i tuits que va enviar a l'artista amb amenaces de matar-la, violar-la i provocar-li un avortament, i el seu advocat ha sostingut que ho va fer com a defensa a la denúncia pública que Bonet va fer de l'assetjament.

   Ha assegurat que després de conéixer-se el cas va rebre "un linxament" i amenaces, davant el que l'advocada de Bonet, Carla Vall, ha replicat que l'home no ha aportat a la causa cap denúncia per açò.

   Vall ha titlat d'insultant que l'home insinue que l'artista estava enamorada d'ell i creu que "presentar-se com a víctima no deixen de ser aquestes manifestacions clàssiques de l'extrema dreta misógina".

   L'advocada de Bonet també ha criticat que V.G. haja insinuat que l'artista ha usat la causa per a guanyar fama: ha recordat que ella ha renunciat a actes públics a causa de l'assetjament i ha afegit que "acusar les dones que denuncien la violència que pateixen és un acte més de masclisme".

   Bonet reclama per a l'home una condemna de quatre anys de presó per coaccions i amenaces --ja ha complit 10 mesos en provisional--, la Fiscalia demana una pena de tres anys pels mateixos delictes i ell ha demanat a la jutgessa que li absolga o, de no fer-ho, tinga en compte com eximent un informe pericial que ha presentat per a demostrar aquest trastorn mental.

colaboracio