Publicado 15/9/2020 18:16:36 +02:00CET

L'Ajuntament de València crea llistes en Spotify per a mostrar "la diversitat" de la música en valencià

Llista en Spotify
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA

VALÈNCIA, 15 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) de l'Ajuntament de València promou la música en valencià per mitjà de llistes temàtiques en la plataforma Spotify.

En aquesta ocasió, publicarà de forma periòdica i a partir d'aquest dimecres, dia 16 de setembre, prop de 20 llistes més en el seu perfil d'eixa xarxa social (GNLVLC) per a mostrar "la gran varietat de gèneres i subgèneres musicals que hi ha en valencià": pop, rock, indie, soul, blues, rocanrol, rumba, folk, reggae, ska, electrònica, entre unes altres.

S'ha prestat una atenció especial als gèneres urbans com el hip-hop, el reggaeton i el trap, populars entre la gent jove, per a acostar-los les cançons en valencià. El resultat, subratllen des del consistori, és "un ventall molt ampli que va des dels gèneres tradicionals fins als estils urbans".

En aquest sentit, recalquen que "la iniciativa pretén trencar els tòpics que associen la música en valencià només al folk tradicional, a les cançons de rock amb instruments tradicionals com la dolçaina o a les lletres reivindicatives".

NORMALITZACIÓ I DIFUSIÓ

"En valencià es fa tot tipus de música i les lletres parlen, també, de les coses més diverses: d'amistat, d'amor, de desamor, de la quotidianitat, de festa, d'oci... Per açò és tan important la tasca de normalització i difusió que promovem des de l'Ajuntament i des del GNL en concret", ha destacat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario.

Totes les llistes es poden escoltar gratuïtament en Spotify. Cal accedir al perfil GNLVLC i consultar totes les llistes públiques. Si es vol crear un accés ràpid es poden guardar entre les llistes preferides fent clic a 'Seguir' (o 'Follow'). També es poden enviar suggeriments de cançons per a mantindre-les actualitzades constantment.

Aquestes llistes se sumaran a les deu que ja ha publicat el GNL des del passat mes de març: la llista de cançons amb veus femenines per a reivindicar el 8 de març, les huit llistes per moments (per a despertar, relaxar-se, cantar, fer esport, cuinar, ballar...) i la llista amb motiu de l'Orgull LGTBI.

Contador
colaboracio