Publicado 23/09/2021 15:17CET

L'Ajuntament de València demana 300.000 euros dels fons Next Generation per a l'Estratègia Urbana València 2030

   VALÈNCIA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

   La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València acordarà aquest divendres sol·licitar 300.000 euros dels fons Next Generation per a desenvolupar l'Estratègia Urbana València 2030, que integra l'Agenda Urbana, les Missions d'Innovació i el marc de recuperació de la pandèmia.

   L'alcalde, Joan Ribó, ha subratllat que "els 48 objectius definits en el Marc Estratègic de la ciutat estan travessats per la mirada de la innovació per a fer front, mitjançant l'experimentació i l'aprenentatge, a les grans complexitats derivades dels reptes de ciutat", i ha destacat la necessitat de "fer partícips a les principals institucions, sector privat, societat civil, acadèmia i centres tecnològics i d'investigació".

   Sota aquestes premisses, la comissió de govern municipal aprovarà la participació de València en la convocatòria d'ajudes a projectes pilot de plans d'acció local de l'Agenda Urbana Espanyola del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la quantia de la qual ascendeix a 300.000 euros, ha informat el consistori en un comunicat.

   Ribó ha indicat que l'Agenda Urbana és "clau per al desenvolupament d'un procés de planificació estratègica que aspira a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida, pròspera, mediterrània i compartida en l'horitzó temporal de 2030".

   Es tracta, en paraules del primer edil, "d'un paraigua de principis i valors que poden ser perfectament assumibles pel conjunt de forces polítiques de la ciutat" i que "respon les exigències d'institucions internacionals com a Nacions Unides o la Unió Europea per a fer front al canvi climàtic, i a les pròpies de la ciutadania".

   L'alcalde ha remarcat que València ja compta amb un protocol general d'actuació per al desenvolupament d'un projecte pilot d'Agenda Urbana, que la seua característica diferenciadora és l'orientació a la R+D+i i les Missions d'Innovació.

   En eixe sentit, ha destacat que el Pla d'Acció de l'Agenda Urbana haurà d'identificar els projectes innovadors que donen resposta a les 12 línies del Marc Estratègic.

   D'altra banda, aquest pla d'acció, ha puntualitzat Ribó, "ha de ser el resultat dels esforços destinats a fer partícips a tots els agents de la ciutat, i específicament de l'ecosistema d'innovació, incloent la ciutadania".

Contador
colaboracio