VALNCIA, 25 Oct. (EUROPA PRESS) -
L'Ajuntament de Valncia, a través de la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i el Consell Alimentari Municipal, ha engegat el projecte 'Alimentos de la huerta y el mar para Valncia', una iniciativa per a difondre i donar visibilitat a la producció de productes de proximitat d'aquesta zona i distribuir-los a través de canals curts de comercialització, segons ha informat el consistori en un comunicat.
L'edil d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha apuntat la "importncia" de projectes com aquest, atés que "permeten arribar a la ciutadania i promocionar i fer visibles els productes de proximitat, els protagonistes del que defenem: una alimentació sostenible i saludable i la dignificació de la producció agroalimentria".
Una part del projecte consisteix a crear un mapa i una guia de recursos locals per a afavorir que la ciutadania de Valncia estiga informada d'on proveir-se de producte de proximitat i puga visibilitzar el sector productiu de l'horta, ha detallat l'Ajuntament.
La iniciativa es completa amb un programa de sensibilització sobre alimentació de proximitat, saludable, sostenible i justa als barris. En aquesta primera edició tindr lloc al barri del Cabanyal-Canyamelar.
Aquest programa consta de diverses sessions presencials amb diferents formats i abordar la relació entre producció-provement-consum-cuina vinculats al teixit del barri per a parlar d'alimentació sostenible, saludable i justa.
L'experincia es dur a terme a través d'activitats on cobren centralitat els vincles entre el territori, l'estacionalitat i la proximitat, les persones productores i el xicotet comer, l'horta i el paisatge agrari i pesquer o la gastronomia local. El programa s'estendr fins al prxim 27 de novembre, és gratut i per a participar en ell hi ha aforament limitat.
Ramon ha considerat que les activitats de sensibilització que contempla "són fonamentals per a donar més centralitat a la importncia d'una alimentació saludable, sostenible i justa i acostar el vincle amb l'horta i el mar". Igualment, ha ressaltat la convenincia de "dignificar socialment els treballs vinculats a la producció alimentria de proximitat".