L'Ajuntament de València llança la tercera edició del 'Voluntariat pel valencià'

Publicado 25/9/2018 18:36:27CET

VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de València ha llançat el tercer 'Voluntariat pel valencià' per a "fomentar l'aprenentatge i la normalització del valencià i poder millorar el servici que s'ofereix a la ciutadania des del consistori".

Aquestes jornades, organitzades pel Servici de Formació i pel Gabinet de Normalització Lingüística, tindran lloc durant les pròximes deu setmanes en els edificis municipals, segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, en la presentació de la campanya.

L'edil ha destacat aquest voluntariat per a "avançar en l'ús del valencià dins de la institució, pels vincles positius establits per la transferència de coneixements entre el personal de l'Ajuntament i pel que suposa en l'atenció a la ciutadania".

En tres anys s'ha aconseguit implicar un total de 616 persones. Concretament, enguany s'han inscrit per a participar en la iniciativa un total de 131 empleats i empleades de l'Ajuntament (49 voluntàries i 82 aprenents).

Sergi Campillo ha remarcat la consolidació de la iniciativa i ha indicat que volen anar "més enllà" el pròxim any i l'Ajuntament té previstes noves iniciatives per a promoure el valencià entre la ciutadania.

Així, per exemple, en les campanyes de literatura per a joves hi haurà recitals en les biblioteques municipals i tallers de poesia en la Universitat Popular.

Contador
colaboracio