Publicado 22/09/2021 18:29CET

L'Ajuntament de València publicarà en temps real la tramitació de contractes menors

Archivo - Arxiu - Imatge de la façana de l'Ajuntament de València
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València ha engegat aquesta setmana uns processos informàtics d'integració entre la plataforma de tramitació electrònica municipal i l'aplicació de gestió dels contractes menors.

   Aquesta iniciativa permetrà consultar en temps real no només les adjudicacions dels contractes menors sinó també les modificacions o les resolucions de contractes menors prèviament adjudicats.

   D'aquesta forma, quan en la tramitació d'un contracte menor es produïsca la firma electrònica de l'òrgan de contractació, amb la qual es considera adjudicat el contracte, s'adjudicarà eixe contracte en l'aplicació de gestió de contractes menors.

   Des d'eixe moment es podran consultar a la web municipal les dades del contracte adjudicat, una opció que fins ara i des de 2015 ha sigut viable en aplicar les lleis de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern i la de Contractes de Sector Públic, que determinen l'obligació de publicar la relació trimestral dels contractes menors adjudicats.

   "Amb aquest avanç tanquem un debat polític recurrent i llarg i mostrem el compromís ferm d'aquest govern municipal per la transparència", afirma en un comunicat l'edil d'Agenda Digital, Pere Fuset.

   Paral·lelament, la web municipal ha incorporat un formulari per a poder buscar els contractes per criteris difertentes, amb la possibilitat d'exportar el resultat de la consulta en diversos formats.

   El personal tècnic també prepara els sistemes per a incorporar la informació al portal de dades obertes de l'Ajuntament, amb la intenció que siga tractable o integrable en aplicacions externes, obrint així una oportunitat a les iniciatives d'empreses privades o emergents perquè puguen millorar el teixit productiu de la ciutat.

Contador
colaboracio