Lambán es desplaça a Sixena per conèixer les obres d'art sacre arribades des de Lleida

Arribada de les obres de Sixena
GOBIERNO DE ARAGÓN
Actualizado 12/12/2017 10:16:00 CET

SARAGOSSA, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, es desplaçarà aquest dimarts, 12 de desembre, al Reial Monestir de Sixena (Osca), on, a les 10:00 hores, li mostraran els béns que han estat traslladats aquest dilluns des del Museu de Lleida.

Lambán podrà veure exposades ja algunes de les obres recuperades i durant l'acte l'acompanyaran la consellera d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Aragó, Mayte Pérez, i la vicepresidenta primera de la Diputació Provincial d'Osca, Elisa Sancho.

A més, hi han sigut convidats els líders polítics de totes les formacions de la comunitat autònoma.

Amb aquesta visita a Sixena, el president d'Aragó vol conèixer de primera mà les 43 obres que han arribat aquest dilluns pertanyents en aquest edifici, declarat Monument Nacional el 1923, des del Museu de Lleida, on estaven en dipòsit.

No obstant això, falta una de les 44 obres que per sentència judicial havien de tornar des de Lleida, el llenç 'La Immaculada' que data del segle XVIII: aquesta obra figurava en el llistat, però no s'ha trobat, per la qual cosa des del Museu de Lleida han proporcionat una altra obra, que correspon a una peça d'alabastre que formava part d'un dels retaules del monestir, segons ha explicat el director del Museu de Lleida, Josep Giralt.

Aquestes obres se sumen a les 51 que van arribar el juliol del 2016, que ja estan exposades i haurien d'haver estat 53, si bé dues no se sap on es troben.

Per la seua banda, l'alcalde de Vilanova de Sixena, Ildefons Salillas, ha confiat que part de les 43 obres arribades aquest dilluns es puguen exposar al públic abans de la propera primavera, però ha precisat que es tracta d'una opinió personal sense contrastar amb els tècnics.

colaboracio