L'APV assegura que "en cap moment" extraurà arena de la platja del Saler per a omplir la nova terminal del port

Publicado 12/9/2019 17:35:00CET
PUERTO DE VALENCIA - Archivo

VALÈNCIA, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha assegurat aquest dijous que "en cap moment" extraurà arena de la platja del Saler per a omplir la nova terminal de contenidors del Port de València.

Arran de les informacions i declaracions que apuntaven que l'APV preveia dragar el fons marí situat enfront de la platja del Saler per a extraure material de farciment per a la futura terminal, l'entitat ha precisat que el dragatge que contempla "es realitzarà en la Zona 2 de les instal·lacions portuàries, en el canal d'accés ja existent", açò és, en "àrea de servici del port".

El concret, el Port de València té previst dragar l'actual canal de la bocana del recinte portuari fins a una profunditat de 22,5 metres, per a adaptar-lo a les noves dimensions i necessitats de les embarcacions i que puguen desenvolupar les seues operatives sense restriccions i amb total seguretat, han explicat des de l'APV.

"En qualsevol cas, --han explicat-- la propietat dels materials que s'extraguen serà de la Direcció General de Costes", dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, que serà el que determine el que es farà amb el material. Recentment, per exemple, van concloure unes operacions de dragatge en el Port de Gandia i per indicació de Costes els materials extrets es van destinar a la recuperació de determinades platges de la Safor, han recordat.

En el cas dels dragatges que el Port de València contempla, els materials que s'extraguen "no solament no seran de les arenes del Saler, sinó que possiblement part del referit dragatge podria destinar-se a noves aportacions per a les platges del sud de València, si així ho determinara Costes", han subratllat des de l'Autoritat Portuària, al mateix temps que han lamentat que, a la seua paréixer, s'estan llançant missatges "per a confondre a l'opinió pública".

Contador
colaboracio