L''Aquarius' salparà "probablement" aquest dimecres del port de València per a continuar amb els rescats

L'Aquarius en el Port de València
CNP
Publicado 18/6/2018 18:54:41CET

MADRID/VALÈNCIA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

El vaixell 'Aquarius' salparà "molt probablement" aquest dimecres del port de València per a continuar amb les operacions de cerca i rescat d'immigrants i refugiats en aigües del Mediterrani central, han informat a Europa Press des de Metges Sense Fronteres (MSF).

"Mentre no hi haja una resposta per part de la Unió Europea cal seguir", sostenen des de l'ONG, que recalca que l'"ànim" i l'"objectiu" és continuar amb les tasques de rescat "mentre no canvie alguna cosa".

Segons ha explicat l'organització, cal omplir el vaixell de nous subministraments, però la primera intenció és partir aquest dimecres, encara que de moment no hi ha una destinació concreta.

La intenció de seguir rescatant persones en el mar la va indicar la coordinadora d'emergències d'MSF, Karline Kleijer, qui va retraure els governs europeus que "prioritzen" els rèdits polítics sobre el salvament de vides en el mar. "Mentre els Governs incompleixen les seues responsabilitats, els equips a bord de l'Aquarius van a seguir amb les tasques de cerca i rescat", va manifestar en roda de premsa després del desembarcament dels 629 migrants de l'Aquarius.

El vaixell, operat per les ONG SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres, va rescatar més de 200 persones durant el cap de setmana del 8 al 10 de juny, i li van ser transferits altres 400 persones des de embarcacions italianes.

Tots els migrants van desembarcar finalment en el port de València, després que Espanya oferira aquest port "segur" per a l'amarratge de les embarcacions en les quals van viatjar una vegada que Itàlia i Malta denegaren l'autorització per a desembarcar en les seues costes.

colaboracio