Publicado 18/01/2022 18:38

L'Audiència de Castelló condemna a un home a 5 anys de presó per descarregar i compartir pronografia infantil

Archivo - Arxiu- Audiència Provincial de Castelló
EUROPA PRESS/ARCHIVO

   CASTELLÓ, 18 gen. (EUROPA PRESS) - -

   La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a una pena de presó de cinc anys per un delicte de corrupció de menors en la modalitat de distribució de pornografia infantil a un home de 56 anys que es va descarregar més de cent arxius de contingut pedòfil a través de diversos programes.

   La Sala li inhabilita a més per a l'exercici de qualsevol professió relacionada amb menors per un període de nou anys, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

   Els fets van succeir entre els mesos d'agost i novembre de 2017 quan l'ara condemnat va realitzar les descàrregues des del seu domicili de Castelló mitjançant l'ús de diverses adreces IP, subministrades per la seua companyia telefònica. Segons descriu la resolució, el penat sabia que, en descarregar-los, facilitava la difusió del contingut i ho posava a la disposició de qui volguera obtindre una còpia.

   A més, el 14 de febrer de 2018, durant l'entrada i registre practicada en la seua vivenda es van localitzar més de 5.000 documents de vídeo i imatge que l'home emmagatzemava des de l'any 2004 en un ordinador i en diversos discos durs. La Sala afig que els arxius "mostraven a menors en situacions especialment degradants i vexatòries o sotmesos a actes de violència física i sexual"

   La sentència és fruit d'una conformitat entre les parts mitjançant la qual la Fiscalia i l'acusat van arribar a un acord respecte dels fets provats, la seua qualificació penal i la condemna, per la qual cosa la resolució és ferma i no es pot recórrer.