L'Audiència Nacional arxiva la querella contra quatre exministres i Florentino Pérez pel projecte Castor

Plataforma Castor
ESCAL - Archivo
Publicado 21/6/2018 14:35:54CET

MADRID/CASTELLÓ, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha desestimat i arxivat la querella interposada contra quatre exministres del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i un del de Mariano Rajoy, a més d'empresaris com Florentino Pérez, en relació amb el projecte Castor, en entendre que els fets denunciats no són constitutius d'infracció penal.

La querella de L'Observatori del Deute en la Globalització es dirigia contra els exministres Joan Clos, Miguel Sebastián, Magdalena Álvarez, Elena Espinosa i José Manuel Soria, així com l'exconseller de Medi ambient de la Generalitat Valenciana Juan Cotino; Florentino Pérez, president de la constructora ACS i accionista majoritària de la mercantil ESCAL UGS S.L. (qui tenia la concessió del magatzem de gas); el president de la mercantil ESCAL UGS S.L., Recaredo del Potro, i l'exsecretari general d'Energia d'Indústria, Comerç i Turisme Ignasi Nieto.

Després d'estudiar els fets denunciats, la titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 conclou que la construcció de les instal·lacions a les quals es refereix la querella no respon a una idea aïllada ni pelegrina, sinó que va ser conforme amb una política desenvolupada en l'explotació i subministrament de gas, prèviament planejada (des de l'any 2002).

Per a Lamela, les resolucions que es van ser dictant en les diferents fases del projecte, i les firmes del qual pels querellats determinarien la seua responsabilitat, no apareix, i tampoc s'exposa en la querella, apunta, que s'hagen adoptat al marge del procediment establit.

colaboracio