Publicado 20/04/2021 18:52CET

L'Audiència Nacional jutja en absència un home que va vincular al Rei emèrit amb el crim d'Alcasser

Archivo - Arxiu - Imatge de la façana de l'Audiència Nacional (Madrid)
ÓSCAR CAÑAS - EUROPA PRESS - Archivo

   La Fiscalia demana una multa de 720 euros per un delicte contra la Corona

   MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   L'Audiència Nacional ha jutjat aquest dimarts en absència a un acusat d'haver comès un delicte contra la Corona per relacionar durant una conferència que va impartir a l'abril de 2019 en Morforte del Cid (Alacant) al rei emèrit Juan Carlos I amb el crim de les xiquetes Míriam, Toñi i Desirée en 1992 en Alcasser.

   Segons han informat fonts jurídiques a Europa Press, la vista oral s'ha pogut celebrar sense la presència de l'acusat a causa que la petició de pena de la Fiscalia és inferior als dos anys de presó, possibilitat que s'estableix en l'article 786 de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LECrim). De fet, el Ministeri Públic ha elevat a definitives la seua petició de pena multa de 720 euros.

   Segons indica el Ministeri Públic, l'acusat Juan L. ha sigut diagnosticat de síndrome d'Asperger des de l'any 2001, "però aquesta patologia psiquiàtrica no provoca en l'acusat alteració alguna en les seues facultats cognitives i volitives, mantenint-se intactes la seua capacitat de comprendre i voler".

   La conferència que va impartir es titulava 'Alcasser apócrifo' i en el curs de la mateixa Juan L. va fer diverses manifestacions atribuint al pare de rei una responsabilitat directa en els fets ocorreguts a València.

    Entre elles que "Juancar després del d'Alcasser es fa immensament milionari", que "tot açò s'ha fet amb la complicitat de Casa Real si el cas no s'ha resolt és perquè és la màxima autoritat" i manifestat que "El ros com se li coneix, se li cridava en aquests rituals a Juan Carlos de Borbó".

   La font d'aquestes informacions les atribuïa l'acusat a un familiar d'una de les xiquetes assassinades, si bé a més de l'aleshores Cap de l'Estat durant la conferència també va implicar en els fets a l'ex president del Govern Felipe González i a l'aleshores ministre de l'Interior José Luis Corcuera.

Contador
colaboracio