L'Audiència Nacional jutja a partir de la setmana vinent les irregularitats immobiliàries de Banc de València

Imatge d'arxiu de l'edifici de Banc de València
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 21/9/2018 18:14:09CET

MADRID/VALÈNCIA, 21 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Secció Primera de la Sala penal de l'Audiència Nacional jutjarà a partir de la setmana que vé les presumptes irregularitats immobiliàries de Banc de València i que s'estima van causar un perjuí a l'entitat de 160,4 milions d'euros.

En concret, el tribunal jutjarà les operacions immobiliàries denominades Nou Litoral, València Vivendes i Faverche Desarrollos i asseurà en el banc dels acusats l'exconseller delegat de Banc de València Domingo Parra.

També estan acusats en aquesta peça sobre les irregularitats en l'entitat valenciana l'exdirector de Societats Participades Immobiliàries Alfonso Monferrer; els empresaris Salvador Vila, Juan Bautista Soler i Fernando Polanco, el notari Carlos Pascual de Miguel i Teresa Villalba.

El FROB calcula que Nou Litoral li ha provocat un crebant de 83,2 milions d'euros; Valenciana de Vivendes, de 47,4 milions, i Faverch, de 29,8 milions. El fons de rescat indicava en la seua querella que es va tractar d'operacions de finançament verdaderament ruïnoses per a l'entitat, amb la intenció d'obtindre un lucre per als diversos 'socis' del banc i generant un perjuí evident per a Banc de València".

En el cas de Nou Litoral, societat de gestió de sòl constituïda pel banc en 2003 al costat de quatre promotors immobiliaris --entre ells Salvador Vila i Juan Bautista Soler-- Banc de València va adquirir un deute de 109,6 milions d'euros que el FROB s'ha vist obligat a refinançar per a la compra de terrenys a Chiva (València).

Amb Valenciana de Vivendes, el banc va finançar l'adquisició de sòl al Verger i Patraix (València) a través de la societat participada, en benefici de l'empresari Vila i Urbanes de Levante. Quant a la societat Faverch Desarrollos SL, l'entitat va aportar un elevat finançament per a la compra de terrenys també a Chiva amb la intervenció de l'empresari Fernando Polanco i la seua dona.

El juí començarà dilluns que ve, 24 de setembre, a les 10 hores en la seu de l'Audiència Nacional situada en el carrer García Gutiérrez.

Contador
colaboracio