L'Audiència rebutja anul·lar les diligències de la UDEF sobre Consuelo Ciscar en complir-se les previsions legals

Consuelo Ciscar en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Publicado 18/5/2018 17:56:52CET

VALÈNCIA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

La secció segona de l'Audiència de València ha rebutjat anul·lar les diligències policials de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) realitzades en la causa oberta per suposades irregularitats en l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) durant l'etapa al capdavant del mateix de Consuelo Ciscar, en considerar que es compleixen les previsions legals en eixa investigació i que les actuacions practicades i comunicades al Jutjat d'Instrucció número 21 es van posar en coneixement de les parts.

La sala rebutja així el recurs d'apel·lació interposat per l'exdirectora de l'IVAM, al que es va adherir el seu fill artista, Rafael Blasco, conegut com 'Rablaci', contra la resolució del Jutjat d'Instrucció que va rebutjar les peticions de tots dos per a, en primer lloc, adoptar mesures que eviten filtracions de la causa als mitjans i, en segon, acordar la nul·litat de les diligències policials practicades.

En una interlocutòria, l'Audiència assenyala que les diligències prèvies tenen per objecte determinar la naturalesa, circumstàncies del fet i identificació dels implicats, i en aquest cas es van incoar per remissió d'un decret de Fiscalia que va veure un presumpte delicte de malversació de cabals públics, prevaricació i falsedat documental.

Totes les actuacions policials realitzades, segons la sala, es van realitzar segons l'establit per la Llei d'Enjudiciament Criminal (Lecrim), que fixa l'obligació de la Policia Judicial per a esbrinar els delictes públics comesos, de practicar les diligències necessàries per a comprovar-los, descobrir als delinqüents i arreplegar les proves del delicte.

La sala assenyala que, partint de les previsions legals que la instrucció penal ha de ser judicial i que les parts personades puguen prendre coneixement de les actuacions, açò s'ha complit en aquest cas. Pel que fa a les practicades en seu policial per mandat judicial, no poden ser declarades nul·les ja que si bé no tenen valor probatori, s'han de requerir altres proves de càrrec per a valorar en el seu conjunt.

I sobre les filtracions denunciades, tampoc dóna la raó a Ciscar en indicar que el Jutjat d'Instrucció aplica el protocol de comunicació aprovat pel Consell General del Poder Judicial i es dóna trasllat als mitjans de les resolucions judicials en les quals hagen intervingut les parts sempre que no es tracte de les diligències sumarials de l'article 302 de la Lecrim.

colaboracio