Publicado 27/01/2022 11:24

L'EAPN Comunitat Valenciana distribueix al gener 100.000 mascaretas entre 15 entitats d'inclusió social

 Personal tècnic i voluntari d'ACCEM arreplega les 7.500 mascaretes sol·licitades per l'entitat
EAPN

   VALÈNCIA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

   L'EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió (EAPN CV) ha distribuït al gener 100.000 mascaretes quirúrgiques entre 15 de les 31 entitats de lluita contra la pobresa i l'exclusió social que integren la xarxa.

   Les mascaretas formen part dels repartiments que a la fi de desembre de 2021 el Ministeri de Sanitat va posar a la disposició de les ONG i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) destinades a col·lectius de població en situació de major vulnerabilitat. En aquest cas, ha sigut l'EAPN ES qui ha rebut les mascaretes per a distribuir-les entre les seues 19 xarxes territorials, entre elles l'EAPN CV, explica l'entitat en un comunicat.

   Les entitats de l'EAPN Comunitat Valenciana que han rebut aquest mes les mascaretes per al seu repartiment entre les persones en risc de pobresa que participen dels seus programes són Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás, Asociación PATIM, Asociación Alanna, CEAR PV, Fundación Novaterra, Fundació Nova Feina, Fundación Cepaim, Fundación Secretariado Gitano, Fundación Altius, ACCEM, Acoec, Asociación AVANT, CDR-La Safor, Iniciatives Solidàries i Hogar Sí-Fundación RAIS.

   Prop de 10.000 persones participants en programes d'aquestes 15 entitats d'acció social seran les beneficiàries. Es tracta de persones que es troben en situació de gran vulnerabilitat social i que participen de programes diversos.

   Parlem de persones beneficiàries de programes d'habitatge precari, de centres d'atenció integral i de centres de dia, de joves d'Escoles de Segona Oportunitat, de menors de programes de reforç escolar, persones beneficiàries de repartiment de productes de necessitats bàsiques, de programes de família i infància, de promoció de la salut, d'habitatges tutelats, de programes d'acolliment, comunitats terapèutiques, programes d'inserció soci-laboral, d'habitatges de suport al tractament terapèutic, de dones víctimes de violència masclista i de programes d'atenció humanitària i protecció internacional, entre uns altres.

   Protegir la salut de les persones en situació de major vulnerabilitat és una de les urgències per a les nostres entitats socials. Per aquest motiu, aquest repartiment, que és el quart que realitza l'EAPN Comunitat Valenciana en un any, suposa una gran ajuda per a poder cobrir aquesta nova necessitat i continuar avançant en la consecució d'altres drets socials fonamentals com l'ocupació, la salut, l'habitatge o l'educació.

   L'EAPN CV està constituïda actualment per 31 entitats: Accem, Acción contra el Hambre, Acoec, Alanna, APIP-ACAM, Associació Àmbit, Avant, Cáritas CV, CEAR PV, Cepaim, Coceder-CDR La Safor, Codifiva, Coeescv, Col.legi Oficial de Treball Social de València, Cruz Roja CV, Fundación Altius, Fundació Esplai, Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás, Iniciatives Solidàries, INPAVI, Jovesolides, Fundación Secretariado Gitano, Fundación Adsis, MPDL, Fundación Nova Feina, Fundación Novaterra, Patim, RAIS Fundación, Por ti Mujer, Sant Joan de Déu Serveis Socials València i YMCA.

colaboracio