Publicado 18/10/2021 17:16CET

L'EMA comença a avaluar la vacuna de Pfizer en xiquets de 5 a 11 anys i espera donar la seua opinió en dos mesos

Archivo - Arxiu - A nurse administers a person with Pfizer COVID-19 vaccine at Qudos Bank Arena vaccination clinic in Sydney, Sunday, September 5, 2021. (AAP Image/Brendon Thorne) NO ARCHIVING
AAPIMAGE / DPA - Archivo

   MADRID, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) ha començat a avaluar una sol·licitud per a ampliar l'ús de la vacuna contra la COVID-19 de BioNTech/Pfizer a xiquets de 5 a 11 anys.

   El Comité de Medicaments d'Ús Humà (CHMP, per les seues sigles en inlgés) de l'EMA revisarà les dades sobre la vacuna, inclosos els resultats d'un estudi clínic en curs en el qual participen xiquets d'entre 5 i 11 anys, per a decidir si recomana ampliar el seu ús.

   El dictamen del CHMP es remetrà a la Comissió Europea, que emetrà una decisió final. L'EMA comunicarà el resultat de la seua avaluació "en un parell de mesos, llevat que es necessite informació addicional".

   Aquesta vacuna està actualment autoritzada per al seu ús en persones de 12 anys o més. Conté una molècula anomenada ARN missatger (ARNm) amb instruccions per a produir una proteïna, coneguda com a proteïna d'espiga, que està present de forma natural en el SARS-CoV-2, el virus que causa la COVID-19. La vacuna actua preparant a l'organisme per a defendre's del SARS-CoV-2.

colaboracio