L'empresari Ángel de Cabo, detingut al costat de Díaz Ferrán, ha estat acusat en febrer d'amenaçar jutges

Actualizado 3/12/2012 15:43:29 CET

MADRID, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'empresari valencià Àngel de Cabo, detingut este dilluns al costat de l'expresident de la CEOE i del grup Marsans Gerardo Díaz Ferrán, s'hauria encarregat de fer "pràctiques d'extorsió, coacció i/o amenaces a administradors concursals, jutges del Mercantil o altres persones que pogueren fer perillar els seus plans", segons consta en una resolució dictada pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz en febrer passat.

La resolució judicial, dictada en el marc de la causa que se seguix contra l'empresari José María Ruiz Mateos i els responsables del grup Nova Rumasa, assenyalava que esta era una de les "estratègies seguides" per De Cabo per a "aconseguir el màxim benefici" en la compra i venda d'empreses.

CREACIÓ DE DOCUMENTS PREDATATS

El jutge Ruz detallava que l'empresari, actual propietari de Nueva Rumasa i viatges Marsans, també es dedicava a "l'elaboració de documents predatats i la seua inclusió en procediments judicials".

Segons esta resolució, les investigacions policials concloïen que el nou propietari de Nueva Rumasa tenia "en el seu poder" tota la documentació relacionada amb els comptes bancaris de Suïssa a nom de diverses matrius holandeses i dels concursos voluntaris de creditors en els quals es troben les societats del grup.

De Cabo, que va adquirir 75 societats de Nova Rumasa a través de la societat Back in Business, també està imputat en el marc d'esta causa, en què es troben imputats José María Ruiz-Mateos, la seua dona, Teresa Rivero, set dels seus fills, i sis persones més més per presumptes delictes d'estafa, insolvència punible i falsedat documental.

colaboracio