Publicado 11/12/2020 11:14

L'enderrocament controlat de la nau incendiada a Badalona (Barcelona) comenar aquest divendres

L'alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol, ha explicat que aquest divendres comenaran a enderrocar de manera controlada la nau industrial que es va incendiar dimecres, on van morir tres persones, i hi ha quatre empreses que presentaran les seues ofertes a la tarda.

En una entrevista aquest divendres a TV3 que ha recollit Europa Press, ha concretat que una part de la nau ha cedit, i els gossos i drons dels serveis d'emergncies no hi van poder accedir, per la qual cosa "no se sap si all hi podria haver alguna persona morta més".

Ha qüestionat que l'incendi el provocara una espelma: "Jo apostaria per un problema amb el cablejat de la llum, que el tenien punxat", per ha afegit que els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra ho esbrinaran.

Ha negat que el consistori tallara l'aigua de la nau industrial ocupada: "Si algú l'ha tallada, no sé qui ha sigut, per l'Ajuntament no ha donat la instrucció en cap moment; entre altres qüestions, perqu aix és una propietat privada i l'Ajuntament no pot dir que es talle l'aigua o no".

"Els ajuntaments hem de tenir capacitat de poder actuar" en aquestes situacions, ha reclamat, i ha demanat que els consistoris tinguen competncies per poder entrar en aquesta mena d'espais ocupats per aplicar mesures sanitries, de serveis socials, de seguretat i de dignitat de les condicions de vida, en les seues paraules.