Les Arts convida a "60 ciutadans del món" a participar en 'La flauta màgica' multicultural de Graham Vick

Palau De les Arts
GVA - Archivo
Publicado 13/9/2018 17:02:00CET

VALÈNCIA, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Palau de les Arts Reina Sofia de València comptarà amb "60 ciutadans del món" per al seu muntatge de 'La flauta màgica', de Mozart, coproduït amb el Festival de Macerata (Itàlia), que inaugurarà la temporada d'abonament el pròxim 1 de desembre en la Sala Principal.

Així, sense necessitat d'experiència prèvia i amb l'únic requisit de tindre una edat compresa entre 18 i 110 anys, la institució cultural obri les seues portes a compartir aplaudiments amb l'elenc protagonista de l'òpera més coneguda de Wolfgang Amadeus Mozart, els assajos de la qual comencen el 2 de novembre, explica el teatre d'òpera a través d'un comunicat.

El director d'escena Graham Vick es proposa involucrar "ciutadans del món" en aquesta producció que va suscitar gran debat en la seua estrena a Itàlia aquest passat estiu pel seu al·legat en defensa de la convivència i contra l'abús dels poders establits en el context de l'actual crisi migratòria.

En l'escenari a l'aire lliure de Macerata, més d'un centenar de residents de diferent edat, sexe i ètnia, es van sumar al projecte a manera de personatge col·lectiu. Sota les directrius de Vick, els participants van constituir una "acampada ciutadana" que, al voltant de l'escena, exercia d'element perturbador --a manera del cor grec d'Aristófanes--, davant l'acció i el comportament dels protagonistes.

El director anglés reprodueix en aquest espectacle la línia de treball que desenvolupa des de 1987 en l'Òpera de Birmingham, de la qual és fundador. Conegut per la seua defensa de la funció social de l'òpera, Vick ha convertit la companyia en un referent per les seues accions per a la integració i implicació de la multicultural comunitat de la metròpoli britànica.

En aquest sentit, el propi Graham Vick declarava, durant els premis de la Royal Philarmonic Society de 2016, que només la música pot unir un món fracturat, perquè és patrimoni de la humanitat. "Hem estat cantant històries durant tot el temps que hem existit", ha explicat i "la meravella democràtica de l'òpera és que tots nosaltres compartim el material, és de nosaltres", ha afegit.

colaboracio