Publicado 24/05/2022 14:09

Les Corts convoquen els representants polítics per a tractar la reforma del sistema de finançament

Archivo - El president de Les Corts Valencianes, Enric Morera, en una imatge d'arxiu
CORST VALENCIANES/I. CABALLER - Archivo

   VALÈNCIA, 24 maig (EUROPA PRESS) -

   El president de Les Corts Valencianes, Enric Morera, en compliment de la resolució aprovada en el ple de la cambra autonòmica el passat 4 de maig, i després de l'acord de la Mesa, ha convocat els diputats i diputades, els representants electes al Congrés i al Senat i els senadors per designació territorial a una reunió divendres 3 de juny per a parlar de la "necessària reforma del sistema de finançament autonòmic".

   El motiu de la trobada és traslladar als membres a Les Corts Generals "el posicionament majoritari" del parlament valencià respecte al finançament autonòmic i "coordinar accions per a revertir aquesta situació injusta", com arreplega la resolució aprovada en la cambra valenciana al ple del passat 4 de maig, segons ha informat el parlament autonòmic en un comunicat.

   "Hem tingut un informe de la Sindicatura de Comptes, que diu que l'infrafinançament que patim ha costat uns 42.000 milions d'euros. Per tant, tenim la radiografia i cal prendre mesures en la línia de què fem amb el deute impropi i què fem per a solucionar aquest greu problema", argumenta Morera. La reunió s'ha fixat a les 11.00 hores al Palau dels Borja.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista