Les Corts estudiaran accions contra els citats que no compareguen en la comissió sobre finançament de PSPV i Bloc

Imatge d'arxiu de la Comissió d'Investigació sobre Finançament en Corts
FLICKR CORTS/INMA CABALLER
Publicado 14/1/2019 11:57:17CET

VALÈNCIA, 14 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Mesa de Les Corts estudiarà què accions es poden adoptar contra aquelles persones que no compareguen en la comissió d'investigació sobre el finançament electoral del PSPV i Bloc entre 2007 i 2008, malgrat els citats hagen rebut la notificació corresponent, com és el cas de la exdirectora general de Consum en el Ministeri de Sanitat en 2008 i excandidata socialista a l'Ajuntament d'Alacant Etelvina Andreu, que no s'ha presentat la cita prevista per a les 10.30 hores d'aquest dilluns.

El president de la comissió, César Jiménez, ha assenyalat, després de constatar l'absència d'Andreu, que la Mesa de Les Corts "avaluarà en endavant" quines accions es poden adoptar contra els compareixents als quals els ha arribat la notificació de la seua citació i no es presenten com estan obligats a fer-ho.

De la mateixa manera, el portaveu 'popular' Rubén Ibáñez ha reclamat que "es deduïsca testimoniatge d'aquelles incompareixençes" --un procediment similar a una denúncia-- i que conste "de forma fefaent la notificació perquè, de forma reglamentària, es procedisca en les sancions que corresponguen".

La sessió està previst que es reprenga a les 13.30 hores amb la declaració d'Anabel Hallado Garabito, ja que a la compareixent anterior, Gracia Font Martí, no se li ha pogut traslladar la citació per no tindre accés al seu últim domicili. La comissió torna a tindre fixades compareixences per a la vesprada: les de Mario Antonio Barceló Aristoy i l'exalcaldessa de Dénia Ana María Kringe --aquesta última no s'ha presentat en les tres ocasions anteriors en les quals havia sigut citada--.

D'altra banda, s'ha aprovat per unanimitat la compareixença de l'exdirector de Canal 9 Pedro García perquè explique els contractes que la televisió pública va firmar amb la mercantil Crespo Gomar per més de 600.000 euros així com d'Arcadio Mateo, ex director general d'Acuamed.

Així mateix, la mesa ha de reunir-se per a acordar una nova data en la qual celebrar les compareixences previstes en la jornada del passat 9 de gener que va caldre ajornar-se a causa que de les cinc persones citades, únicament estava previst que acudira una.

Per a eixa sessió estaven cridats l'exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo; els exalcaldes de Gandia Arturo Torró i José Manuel Orengo (fins fa poc assessor del president de la Generalitat, Ximo Puig); qui fóra el president de Crespo Gomar, Alberto Gomar, i un extreballador de l'empresa.

Contador
colaboracio