Les faccions palestines anuncien un alto el foc amb Israel després de la mediació d'Egipte

Bombardeo de Israel en Gaza contra la televisión Al Aqsa, vinculada a Hamás
REUTERS / SUHAIB SALEM
Publicado 13/11/2018 18:48:59CET

MADRID, 13 Nov. (EUROPA PRESS) -

Les faccions palestines presents a la Franja de Gaza han anunciat aquest dimarts un alto el foc amb Israel després de la mediació d'Egipte i han recalcat que se cenyiran a aquest sempre que el Govern israelià ho respecte.

Segons les informacions recollides per l'agència palestina de notícies Maan, l'alto el foc ha entrat en vigor a les 15.30 hores (hora local), si bé les autoritats israelianes no s'han pronunciat de moment.

Així, aquests grups, encapçalats pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamás) --que controla l'enclavament palestí-- han acceptat la treva "per reiniciar la situació que va prevaldre fins a l'última escalada militar".

Hores abans, l'alt càrrec d'Hamás Ismail Haniya va afirmar que el grup estava preparat per tornar a un acord d'alto el foc si Israel "deté la seva agressió" contra Gaza.

Per la seua banda, el Govern d'Israel ha autoritzat aquest mateix dimarts a les Forces Armades perquè continguen els atacs procedents de la Franja de Gaza "mentre siga necessari", en el marc de l'escalada de tensions més gran a la zona des de la guerra del 2014 al territori costaner.

L'Organització per a l'Alliberament Palestí (OLP) ha responsabilitzat Israel d'aquesta escalada, mentre que el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha convocat una reunió d'emergència de la seua administració per parlar també de l'"agressió".

Abbas ha escurçat un viatge a l'estranger per tornar a Cisjordània i ha sol·licitat a més una reunió d'emergència del Consell de Seguretat de Nacions Unides per abordar la situació, segons l'agència palestina de notícies WAFA.

El repunt de la tensió va tenir lloc el dilluns, un dia després d'una operació encoberta d'Israel a Gaza que es va saldar amb la mort de set milicians d'Hamás i un soldat israelià, després del qual les milícies van iniciar el llançament de projectils contra territori israelià.

Durant la jornada del dilluns, els mitjans palestins van informar d'atacs amb artilleria per part d'Israel, la qual cosa es va veure seguida pel dispar de centenars de coets contra Israel, un dels quals va impactar en un autobús, provocant la resposta aèria de l'Exèrcit. En total, almenys set palestins han mort a Gaza i un altre més ho ha fet a Ashkelon per l'impacte d'un coet.

Contador
colaboracio

En valencià

C. Valenciana