Publicado 3/6/2020 17:45:33 +02:00CET

Les forces del govern d'unitat de Líbia abaten 48 militars de Haftar al sud de Trípoli

Mohamed Kanunu, portaveu militar del govern d'unitat libi, parla davant la premsa a Trípoli
Ppi/PPI via ZUMA Wire/dpa

TRÍPOLI, 3 Jun. (XINHUA/EP) -

Les forces lleials al govern d'unitat de Líbia han abatut aquest dimecres 48 militars de les tropes del general Khalifa Haftar en un atac amb artilleria pesada al sud de la capital del país nord-africà.

"L'artilleria pesada del Batalló d'Artilleria 307 ha destruït una companyia de morters de les milícies terroristes de Haftar a l'eix Wadi Al Rabi", ha explicat en un comunicat Mohamed Gonono, portaveu de les forces governamentals líbies.

"Les nostres forces han comptat 48 cossos dels terroristes, que han acabat fugint i els han deixat enrere al camp de batalla", ha assegurat el portaveu de les forces militars que defensen l'executiu del primer ministre, Fayez al-Sarraj.

El portaveu ha dit que les forces governamentals han confiscat huit vehicles armats de les tropes de l'est, han capturat quatre militars i han destruït deu vehicles dels uniformats.

Malgrat les crides internacionals a un alto el foc, l'Exèrcit de Haftar i les forces lleials al Govern de Trípoli combaten des de fa més d'un any pel control de la capital, en un conflicte que ha deixat milers de civils morts i ferits i que ha provocat el desplaçament de més de 150.000.

colaboracio