Publicado 13/05/2022 19:09

Les forces israelianes carreguen contra els portadors del fèretre de la periodista Shirín abu Aklé

Una imatge de la periodista Shirín abú Aklé durant el seu funeral a Jerusalem
Ilia Yefimovich/dpa

   Almenys quatre persones han sigut detingudes durant el festeig fúnebre, dos d'elles per onejar la bandera palestina

   MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

   Les forces de seguretat israelianes han bastonejat als portadors del fèretre amb les restes mortals de la periodista palestina-nord-americana Shirín abu Aklé en traure el taüt de l'Hospital Francés de San Luis, a Jerusalem, per al seu recorregut final per la ciutat, l'endemà passat de morir d'un tret al cap durant la seua cobertura d'un enfrontament entre israelians i palestins a Cisjordània.

   Les imatges captades per la cadena Al Yazira --per a la qual treballava la periodista-- mostren com un grup d'agents israelians s'aproxima als portadors del fèretre, als quals comencen a agredir amb porras fins al punt que el taüt està a punt de caure al terra.

   Fonts israelianes han explicat a la cadena que els portadors van incomplir les condicions per a la celebració del funeral en intentar traslladar el taüt a peu per la ciutat en lloc dels vehicles permesos per les forces de seguretat israelianes.

   Finalment, el fèretre ha sigut traslladat amb cotxe fúnebre fins a la Catedral de l'Anunciación de la Verge, a Jerusalem Est, segons Al Yazira, que també ha informat de la detenció de quatre persones, entre elles dos per onejar la bandera palestina.

   D'acord amb el mitjà per al qual treballa la periodista, la Policia israeliana ha trencat una de les finestres del vehicle que transportava el taüt per a retirar una altra bandera de Palestina que hi havia en el seu interior.

   Després que la família haja pogut donar sepultura a la víctima en un cementeri als afores del barri vell de la Ciutat Vella de Jerusalem, la Policia ha acabat de dispersar a la multitud llançant gasos lacrimogens.

Contador