Publicado 03/12/2021 14:00CET

Les multes per incomplir el certificat covid pot arribar als 600 euros per a usuaris i 30.000 a locals

Una persona mostra el seu certificat de vacunació contra el Covid-19 en imatge d'arxiu
Eduardo Sanz - Europa Press

   VALÈNCIA, 3 des. (EURPA PRESS) -

   Les sancions màximes per als particulars que incomplisquen amb l'exigència del certificat covid, que entra en vigor aquesta mitjanit a la Comunitat Valenciana, arribarà als 600 euros per als usuaris i fins als 30.000 euros per als locals.

   Així figura en la modificació del decret llei per a sancionar els locals i particulars que incomplisquen amb covid que ha aprovat aquest divendres el ple del Govern valencià.

   D'aquesta manera, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que els particulars podran incórrer en aquest tipus d'infracció si accedeixen sense la documentació necessària a un recinte o esdeveniment i la multa oscil·larà entre els 60 i 600 euros.

   Per la seua banda, serà considerat una faltes lleu l'incompliment de la col·locació de cartells per part dels titulars dels establiments o organitzadors dels esdeveniments, sancionada amb entre 60 i 600 euros, mentre que aquells que no comproven els requisits i documentació o permeten l'accés sense passaport cometran una falta greu que serà sancionada amb multes d'entre 601 i 30.000 euros.

   Aquest canvi es deu a l'entrada en vigor de l'obligatorietat de comptar amb el certificat COVID per a poder accedir a locals públics de restauració i oci a partir d'aquesta mitjanit per a l'accés de les persones majors de 12 anys a l'interior d'establiments de restauració i oci amb aforaments superiors a 50 persones i també per a esdeveniments multitudinaris.

   Aquesta resolució obliga a col·locar, en l'entrada a aquests establiments, esdeveniments i locals, en una zona visible, un cartell en el qual s'informe que el seu accés requereix la presentació de tals documents, així com la no conservació de les dades personals acreditades. Aquesta mesura, a més, va ser ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

"DESCÀRREGA MOLT FÀCIL"

   Sobre aquest tema, Oltra ha destacat que "realment és molt fàcil" entrar en la web de conselleria de Sanitat i descarregar-se tant el símbol que s'exigeix col·locar en la porta dels establiments com l'APP per a comprovar els certificats i per a l'usuari també descarregar aquest passaport en qualsevol mòbil que "no siga del plistocé", ha bromejat.

   Oltra ha justificat la necessitat d'aquesta mesura i ha assenyalat que "cal fer tot el que toque encara que no ens agrade". "Portem 20 mesos de mesures extraordinàries per aquesta pandèmia miserable i estem a punt d'acabar 2021 i seguim amb els contagis pujant per aquest virus que estem intentar acabar amb ell", ha postil·lat.

colaboracio