Publicado 22/09/2020 17:31CET

Les universitats públiques valencianes implantaran una ferramenta tecnològica de control d'aglomeracions en els campus

Imatge d'arxiu del Campus De la Universitat Politècnica De València (UPV)
EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana implantaran una ferramenta tecnològica per al control d'aglomeracions i traçabilitat de contagis per Covid-19 en tots els campus.

Així ho han acordat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i els rectors de les institucions acadèmiques durant una reunió per videoconferència per a fer balanç de l'inici de curs i coordinar les accions que s'estan duent a terme en cadascun dels campus.

La consellera Pascual ha destacat que "una vegada més les tecnologies es posen al servici de les persones, de manera que ens faciliten el nostre dia a dia en un escenari marcat per la pandèmia, al mateix temps que permet que l'alumnat valencià puga acudir a classe amb seguretat".

També ha ressaltat "l'alt nivell de les universitats públiques valencianes en investigació i desenvolupament de tecnologies, com en aquest cas, i la coordinació i col·laboració de totes elles amb la Conselleria".

Aquesta ferramenta, elaborada per la Universitat Politècnica de València (UPV), està desenvolupada mitjançant tecnologia oberta i ha sigut posada a la disposició de la resta d'universitats, amb la finalitat de facilitar la gestió d'afluència de persones i, a més, poder fer un seguiment de les persones que han tingut contacte amb algú que puga donar positiu.

El sistema d'informació recapta dades anònims que permeten "previndre contagis i fer traçabilitat si es produeixen", explica la Conselleria en un comunicat.

A més, l'administració i les universitats també han acordat la implantació d'un sistema d'anàlisi d'aigües residuals per sectors que permetrà detectar focus de possibles contagis, en el cas que es produïsquen.

25,56 MILIONS DEL FONS COVID

Durant la trobada també s'ha fet referència a l'anomenat 'Fons Covid', que es destinarà a les universitats públiques valencianes, el qual ascendeix a 25,56 milions d'euros, i seran repartits per nombre d'alumnes.

D'aquesta manera, la Universitat de València (UV) rebrà 9.712.800 euros; la Universitat Politècnica de València rebrà 5.623.200 euros; la Universitat d'Alacant (UA), 5.112.000 euros; la Universitat Jaume I (UJI), 2.556.000,00 i la Universitat Miguel Hernández (UMH), 2.556.000 euros.

Aquesta assignació està destinada a un conjunt de despeses sobrevingudes derivades de la crisi de la Covid-19, entre els quals destaquen el condicionament i adaptació d'infraestructures, principalment aules i laboratoris i l'adquisició d'equipament informàtic, a més de per a neteja i desinfecció, material higiènic, contractació de professorat i assistència tècnica de suport i reforç en servicis telemàtics i la implementació de plans de formació tecnològica.

Contador
colaboracio